18 de febrero de 2020 18/2/20

L'Ajuntament de Vinaròs s'adherix al Programa Integral de Qualificació i Ocupació

  L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla Vall i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Mª Dolores Guillamón Fajardo, han signat avui el conveni de col·laboració per a desenvolupar el Programa de qualificació i ocupació, emmarcat en el Sistema de Garantia Juvenil del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Europeu i que es gestiona des de l'àrea de Formació i Ocupació de la Cambra de Comerç de Castelló.

  La presidenta de la Cambra de Comerç, Mª Dolores Guillamón, ha destacat que l'objectiu d'aquest programa és garantir que totes les persones jóvens menors de 30 anys reben una bona oferta d'ocupació, educació continuada, formació específica o un període de pràctiques en empreses.

  L'Alcalde, Enric Pla, ha comentat que: «des de l'Ajuntament de Vinaròs considerem que aquesta iniciativa és molt necessària, ja que incidix en un col·lectiu molt castigat per l'actual crisi econòmica i amb gran dificultat d'accés al mercat laboral» i ha indicat que «es tracta d'un programa individualitzat, que té en compte les particularitats i necessitats de cada persona participant, la qual cosa augmenta considerablement la seua efectivitat».

  Les persones jóvens participen en un procés d'orientació, assessorament i acompanyament fins a la seua inserció en el mercat de treball o la seua autoocupació. En una primera fase, s'avaluen les sues capacitats professionals, habilitats socials i els seus coneixements tecnològics i d'idiomes. Desprès d'este primer estudi, els tutors derivaran la persona participant a una formació específica, adaptada a les seues necessitats. El procés finalitzarà amb l'autoocupació de la persona participant o amb la seua incorporació al treball per compte d'altre. En el primer dels casos, la persona jove rebria, a més de la formació necessària i l'acompanyament permanent d'una persona orientadora/tutora durant tot el procés, 1.800€ d'ajuda per a la creació de la seua empresa. En el segon dels casos, les empreses que contracten persones jóvens participants en en este Programa, rebran una ajuda de 1.500€. Ha explicat Javier Valls, director de l'àrea de Formació i Ocupació de la Cambra de Comerç.

  La regidora d'Ocupació, Maria Cano, ha destacat l'última fase del itinerari, relacionada amb la inserció laboral i ha indicat que: «facilitar l'accés al treball dels veïns i veïnes de Vinaròs, és el principal objectiu que s'ha marcat l'equip de govern» i ha afegit que «atès que el col·lectiu al que s'adreça este programa està format per un dels grups de població que presenta major dificultat d'accés al mercat laboral, des d'esta Regidoria, considerem de gran interés per a la població, col·laborar amb la Cambra de Comerç en la realització d'este programa.»

  Per a informar-se sobre els sistema de participació en este programa, les persones interessades es poden adreçar a l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Vinaròs.

  Subir