5 de abril de 2020 5/4/20

Èxit de la campanya Biblioestudi de la regidoria de Cultura

Èxit de la campanya Biblioestudi de la regidoria de Cultura - (foto 1)

  La Biblioteca Municipal va proposar ampliar els horaris de servei per tal d'atendre les necessitats dels estudiants universitaris durant els exàmens finals del primer quadrimestre del curs. La finalitat del projecte era oferir un espai d'estudi lliure i facilitar la tasca de l'estudiant en un entorn pròxim als joves. La proposta va ser ampliar el funcionament de les instal·lacions de dilluns a divendres 10.30 h diàries, tancant a mig dia una hora i mitja, i els caps de setmana obrir 12 h. diàries ininterrompudament. Ara, des de la Biblioteca Municipal i des de la Regidoria de Cultura, es presenta aquest balanç en base al estudi que s'ha fet durant aquestes dates.

  El regidor de cultura Marc Albella informava: «L'any passat, 4.557 persones van visitar la Biblioteca Municipal durant aquest període. Enguany, durant aquesta campanya, s'han comptabilitzat 5.965 usuaris, la qual cosa mostra un increment de visites d'un 30% més que l'any anterior. Això es tradueix en 1.408 visitants més.»

  Els caps de setmana tant del Nadal com en el mes de gener recullen xifres per a tenir en compte per a seguir impulsant aquest projecte. Les xifres dupliquen les recollides l'any anterior. Això vol dir, que els caps de setmana són aprofitats pels estudiants. Ara bé, un comportament un poc diferent el trobem en el volum d'usuaris anotats de dilluns a divendres, mentre que en Nadal són molt significatius i s'expliquen perquè els estudiants no tenen classes, estan a la casa familiar i es traslladen a la Biblioteca, un cop passen les festes, les xifres d'usuaris diaris es mantenen com les de l'any anterior, no presenten un augment. Des de la biblioteca s'analitza aquest fet com que en aquest mes de gener l'increment d'usuaris es produeix per obrir els caps de setmana i no per obrir més hores en els dies laborables. Fet obvi que s'explica perquè els universitaris han tornat al seu entorn universitari i probablement tornen a Vinaròs només els caps de setmana.

  Una de les dades que també es recullen en aquest estudi és la major presència del sexe femení tant en adults com en el grup infantil sobre el sexe masculí. Una tendència ja comprovada en les biblioteques, ja que són les dones les majoritàriament usuàries dels centres de lectura. I segon, que l'increment de visites que s'ha produït en aquestes dates es provocat per la vinguda fonamentalment d'adults i no d'infants.

  Per a concloure, el regidor de cultura Marc Albella afirmava que «les xifres recollides mostren que la proposta Biblioestudi ha segut molt ben acollida per part de la comunitat estudiantil.» L'edil socialista també afegia: «Cal mantenir aquesta millora d'horaris del servei per a atendre les necessitats d'aquest grup social del municipi i seguir facilitant-los un lloc idoni per a estudiar, treballar i per a implementar a poc a poc els serveis oferits i ajustar millor els horaris. de tancament del servei d'acord a les necessitats de la població.»

  Subir