18 de septiembre de 2020 18/9/20

El Ayuntamiento celebra el 9 d’Octubre con ofrenda floral a Jaume I y la izada de la Senyera

El Ayuntamiento celebra el 9 d’Octubre con ofrenda floral a Jaume I y la izada de la Senyera - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El Ayuntamiento celebra el 9 d’Octubre con ofrenda floral a Jaume I y la izada de la Senyera - (foto 2)
  El Ayuntamiento celebra el 9 d’Octubre con ofrenda floral a Jaume I y la izada de la Senyera - (foto 3)

  El Ayuntamiento de Vinaròs ha celebrado por cuarto año consecutivo el 9 d’Octubre con los ya tradicionales actos de ofrenda floral al monumento al Rei Jaume I y la posterior izada de la Senyera en la plaza Parroquial.

  A las 11:30 horas se iniciaba la ofrenda floral en el monumento a Jaume I, ante la presencia de representantes de todos los partidos a excepción de PVI i Esquerra Republicana, y donde el concejal de Cultura, Lluís Gandía, destacaba que “els valencians hem sigut sempre una societat diversa i plural però que ha sabut desembocar i continua desembocant en uns mateixos simbols i senyes d’identitat que ens seguixen unint com a un únic poble des de Vinaròs i fins a Pilar de la Horadada, una unitat que ens fa més forts i que, a bon segur, ens ajudarà a enfortir la recuperació econòmica que s’està produint”.

  Gandía finalizaba el parlamento afirmando “que res ens ature com a ciutat, que sàpiguem lluitar pels objectius comuns d’un poble que espera dels seus representants polítics, socials i econòmics una actitut recta, honesta i honrada, que servixca per assolir els reptes fixats. Ara és l’hora, l’hora de sumar i no restar, de multiplicar i no de dividir. Quan el Rei Jaume va conquerir aquestes terres per a la Corona d’Aragó el Sénia no era frontera i per això no volem que ho siga ara. La figura de Jaume I ha de ser exemple davant les situacions adverses i al mateix temps ha de ser guia que ens ajude a no apartar-nos d’un camí iniciat l’any 1238, un camí marcat per les ganes d’avançar, de mirar sempre al futur i lluitar per allò que creiem just i bó per a tots els valencians”.

  A las doce en punto del mediodía en la plaza Parroquial se realizaba la izada de la Senyera que era portada por la Reina de la Fira i Festes, Sara Jovaní, tras la cual se escuchaba el himno de la Comunidad Valenciana y se daban por finalizados los actos institucionales.

  Especial 9 d'Octubre

  Especial 9 d'Octubre Entrar en el especial
  Subir