1 de marzo de 2021 1/3/21

El conseller Marzà realitza una xarrada a Vila-real sobre finançament valencià just

El conseller Marzà realitza una xarrada a Vila-real sobre finançament valencià just - (foto 1)

  Hui, a les 19.30 hores, el conseller d'Educació, Investigació Cultura i Esport ofereix una xarrada sobre finançament valencià just a Vila-Real. Aquesta ronda de conferències informatives les estan realitzant els membres del Consell valencià en el marc de la celebració del 9 d'Octubre, a fi d'informar de primera mà la societat valenciana sobre els reptes i les necessitats d'un finançament just del Govern central per als valencians i les valencianes.

  «Aquest acord de la societat valenciana, més enllà d'ideologies, ens ha de servir per solucionar aquesta situació injusta que ens genera tres problemes greus: un deute inassumible, un dèficit d'inversions flagrant de l'Estat al territori valencià, i un sistema de finançament que incompleix el principi d'igualtat entre ciutadans de l'Estat», ha explicat el conseller Marzà.

  En la xarrada es destaquen diversos punts: la necessitat d'una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i a les valencianes disposar d'uns serveis públics fonamentals; el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats que se xifren en quasi 12,5 milions d'euros entre els anys 2002 a 2013 i la necessitat d'establir mecanismes de compensació; i l'execució per part de l'Estat d'unes inversions equiparables al pes poblacional de la nostra autonomia.

  El conseller Marzà ha comptat amb el suport de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i representants d'associacions veïnals, entitats socials i empresarials, universitat i empreses.

  «Estem segurs que tots els valencians i valencianes, pensen com pensen o parlen com parlen, volen ser ciutadans de primera. I aquesta aspiració col·lectiva hem de fer-la possible de manera col·lectiva, colze amb colze, els cinc milions de persones que vivim a les comarques valencianes», ha comentat el conseller Marzà, i ha continuat: «No valen excuses de si ara governen els meus o els altres, el Poble Valencià és molt més important que tot això. No és un tema del Consell, és de totes i tots. Hem d'unir-nos com a poble i reclamar justícia perquè ens juguem el futur».

  Subir