24 de noviembre de 2020 24/11/20

Conferència de Reyes Aymerich per a commemorar la fundació de Vila-real

Conferència de Reyes Aymerich per a commemorar la fundació de Vila-real - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Conferència de Reyes Aymerich per a commemorar la fundació de Vila-real - (foto 2)
  Conferència de Reyes Aymerich per a commemorar la fundació de Vila-real - (foto 3)
  Conferència de Reyes Aymerich per a commemorar la fundació de Vila-real - (foto 4)

  El BLOC de Vila-real ha encetat el calendari d'activitats d'enguany amb una conferència a càrrec de la historiadora Reyes Aymerich i Herrero. La conferència, que portava per títol “Vila-real: passat, present i futur”, s'emmarca dins dels actes per a commemorar el 735 aniversari de la fundació de Vila-real. L'event ha tingut lloc el dia 27 de febrer a les 19.30 h al saló d'actes de la Caixa Rural i ha comptat amb l'assitència de més de 350 persones.

  El professor Antoni Pitarch ha sigut l'encarregat d'obrir la xerrada amb la presentació de Reyes Aymerich. Tot seguit, Reyes ha pres la paraula repassant la història de la ciutat des de temps prehistòrics fins a l'actualitat. Hi ha destacat els orígens de la Fira de Santa Caterina, la tradició del cordellet de Sant Pasqual, la figura de la reina Maria de Luna, el conreu de la morera, del cànem i del taronger, la creació de la indústria del taulell... La historiadora també ha fet referència a la crisi actual, que provoca una sensació d'incertesa de cara al futur.

  Reyes Aymerich i Herrero (Vila-real, 1984) és llicenciada en Història per la Universitat de València. La vinculació als Lluïsos, al grup de danses El Raval, a la colla El Desori i a la Junta de Festes donen fe del seu interés i estima per la cultura de la ciutat natal.

  Subir