27 de febrero de 2021 27/2/21

Vicent Marzà: "S'ha acabat la barra lliure per als concerts educatius"

Vicent Marzà: "S'ha acabat la barra lliure per als concerts educatius" - (foto 1)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha signat avui l'ordre pel qual s'aproven les al·legacions per a les noves unitats concertades pel curs 2015-2016. Per demanda expressa dels centres, correctament justificada, hi haurà 44 unitats concertades més, fruit del creixement vegetatiu de les unitats ja concertades amb els criteris de l'administració anterior.

  «La política referent a la concertació d'unitats educatives ha de canviar radicalment, tant de forma com de fons. En primer lloc, no té cap sentit que centres i famílies hagen d'esperar fins l'estiu per saber el resultat de les al·legacions a la concessió de concerts. Els centres concertats i els públics no poden tindre processos diferenciats quan estan tots sostinguts amb fons públics, ha d'anar tot a l'hora», ha declarat Vicent Marzà.

  Pel que fa al fons, «fins ara hi havia una espècie de barra lliure que pagàvem tots i totes dels nostres impostos per a la concertació d'unitats a centres privats amb fons públics. En el disseny del curs 2015-2016 no hem tingut temps de modificar la planificació sense perjudicar a l'alumnat i les famílies que ja havien matriculat en unitats concertades, però a partir d'ara la barra lliure s'ha acabat. Elaborarem un mapa escolar valencià que determinarà les necessitats educatives de cada zona del nostre territori, i en base a aquesta radiografia actuarem», ha afirmat el conseller.

  «En el Consell tenim clar que l'ensenyament públic és la base del nostre sistema educatiu, i que l'ensenyament concertat és complementari allà on l'oferta pública té més dificultats. Amb aquest criteri general, evitant generar maldecaps a les famílies, i sent plenament conscients del paper social que desenvolupen alguns centres concertats, determinarem una per una les necessitats de concertar unitats. Durant aquest curs obrirem un període de diàleg amb tota la comunitat educativa per tal d'assolir uns criteris clars i compartits que no excloguen a ningú ni imposen un sistema educatiu de diferents velocitats en funció de la renda familiar. La concertada complirà el seu paper al nostre sistema en base a la necessitat educativa, no a una política planificada de desmantellament de l'educació pública com passava últimament», ha assegurat Vicent Marzà.

  Després del procés d'al·legacions resolt, s'incorporen 44 noves unitats concertades, 39 de les quals són de Formació Professional Bàsica. Aquestes incorporacions obeeixen al creixement vegetatiu (unitats concertades que passen a un curs superior) i a noves unitats que s'han beneficiat dels criteris favorables de l'administració anterior.

  «A partir d'ara, criteris clars en base a necessitats i transparència total. L'educació valenciana s'ho mereix», ha conclòs el conseller d'Educació.

  Subir