elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els Verds participarien en la plataforma unitària de sobirània valenciana que defensa la majoria de Compromís

  El portaveu d'Els Verds, Joan Francesc Peris, ha fet declaracions als mitjans de comunicació al voltant de les eleccions generals del proper 20 de desembre. Peris ha ratificat la voluntat d'Els Verds valencians de participar en una plataforma política unitària, d'estricta obediència valenciana, que porte a les Corts Generals les necessitats i aspiracions del poble valencià amb un grup parlamentari valencià.

  “Les properes eleccions generals obriran una legislatura on el model d'Estat, el finançament autonòmic i el model econòmic i energètic seran els debats centrals i el futur del poble valencià no serà el mateix si compta o no amb un grup parlamentari propi que defense els seus interessos més bàsics” -ha dit Peris.

  “La pròxima legislatura haurà d'obrir el procés de reforma de la Constitució, revisant els pactes de la transició entre els partits centralistes, sobre tot, entre l'antiga UCD -avui el PP i Ciutadans- i el PSOE -avui, potser, també, Podemos-, pel que hem vist a Catalunya i, ahí, el País Valencià haurà de reivindicar tant la seua nacionalitat històrica, com un finançament just, així com el reconeixement del dret a decidir” -ha seguit en les seues declaracions el portaveu d'Els Verds.

  “El càstig històric del peatge de l'AP-7, la manca d'inversions en el corredor mediterrani, l'abandó de l'agricultura valenciana, el projecte Castor o la prórroga del funcionament de la Central Nuclear de Cofrents són exemples de la manca de polítics valencians amb pes específic en Madrid i de la manca d'interès dels partits centralistes en la defensa dels interessos reals del poble i del territori valencià. És hora de juntar-nos en una gran plataforma política valenciana, des del Bloc, Els Verds, Esquerra Republicana i tots aquells i aquelles que es senten i viuen en valencià per a que la veu del nostre poble arribe a Madrid d'una manera clara, nítida i sense cap entrebanc. Compromís hauria d'encapçalar eixa plataforma unitària, inclusiva, que ha proposat Enric Morera, i fer història política amb la consecució d'un grup parlamentari valencià progressista, alternatiu i ecologista” -ha manifestat Joan Francesc Peris.

  “El poble valencià té dret a decidir el seu futur polític des de la seua pròpia sobirània i, en aquests moments que es qüestiona eixe dret a altres pobles de l'Estat Espanyol, no pot mirar a un altre costat o, el que seria pitjor, recolzar opcions polítiques centralistes o que no acaben de definir-se. Som valencians i volem ser-ho i això encara no s'ha sentit amb fermesa a les Corts Espanyoles on no hem estat capaços mai de fer arribar una veu forta i clara que ho diga. Estem davant d'un moment històric on el debat nacionalitats i centralisme serà clau i no podem restar al marge, com sempre ens ha passat, i, per això, hem patit un menyspreu total i un constant retall en el finançament de la nostra autonomia. Hem de reivindicar-nos a Madrid com a poble i, per a fer-ho, ens cal una representació valenciana unitària i plural però que ho tinga clar” -ha finalitzat en les seues declaracions el Portaveu d'Els Verds.

  Subir