elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

València Ciutat: 12 inversions que el PSOE-UP, ERC-Bildu i PNB han rebutjat al Senat

València Ciutat: 12 inversions que el PSOE-UP, ERC-Bildu i PNB han rebutjat al Senat

  Malgrat les importants inversions aconseguides per la negociació de Compromís en el Congrés durant la tramitació dels PGE 2021, per a la ciutat de València, entre elles la condonació del deute de la Marina, la coalició va aprofitar l'arribada dels comptes al Senat, per a, com en altres tramitacions anteriors dels comptes de l'Estat, intentar arrapar més inversions per a tot el territori valencià.

  Aquestes peticions, no van prosperar al no comptar amb els vots suficients. En aquest sentit, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha destacat 12 referents a la ciutat de València, entre les més de 900 presentades i rebutjades “ no són les úniques referides a la ciutat, però sí que serveixen per a fer un resum”

  La majoria d'aquestes, van comptar amb els vots a favor, Compromís, Más Madrid, Més per Mallorca, Geroa Bai, Adalante Andalucia, PP, Ciutadans, Coalició Canària Teruel Existe i UPN, en contra PSOE, En Comú Podem, ERC, EH Bildu, PNB

  1. Ampliació Túnel de Serreria a València, pel qual passen tots els ferrocarrils que ixen i entren de la ciutat cap al nord, ix a la superfície per la ciutat de València, es fa imprescindible la seua prolongació a l'altre costat del riu Túria.

  2. Connexió del Port de València amb el Tercer Carril .Éés un dels primers ports de l'Estat en recepció de contenidors de mercaderies. La seua connexió mitjançant ferrocarril amb les xarxes ferroviàries europees és imprescindible per a mantindre el seu lideratge com un dels ports més importants de la mar Mediterrània. En aquests moments en què es troba en fase de construcció el tercer carril per a facilitar la connexió en ample europeu en les xarxes del corredor mediterrani és imprescindible que el port de València estiga connectat en ample europeu per a possibilitar el transport de les mercaderies d'aquest port a tota Europa.

  3. Millora de la seguretat i estat d'us accessos per carretera a la Ciutat de València de competència estatal, V-30, V-21 i V-31 requereixen de millores i ampliació.

  4. Instal·lar pantalles anti soroll en via fèrria en barri de la Punta reduir el soroll de la circulació dels trens en aquesta zona sud de València.

  5. Impuls de la  Xarxa arterial del ferrocarril de la ciutat de València ( L'any 2003 el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València van signar un conveni per al pas del ferrocarril per la ciutat de València, a través d'un canal d'accés, una estació central i un túnel passant. L'execució d'aquest conveni es troba paralitzat, és necessari reactivar aquest projecte, igual que s'ha fet i s'està fent en altres ciutats.

  6. Inversió de l'Estat per a la remodelació dels barris Natzaret,  Fontsanta, Orriols, Benicalap, Torrefiel i barri Verge del Carmen-Beteró, barris en condicions millorables i molt necessitats d'inversions que actualitzen la seua imatge i serveis.

  7. Reparació, manteniment i unió cobertes de l’estació Nord de València, l'estació de València és un edifici modernista, amb més de 100 anys, de gran interés arquitectònic i rep més de 14 milions de viatgers a l'any. És necessari unir les cobertes des de l'hall en el qual arriben els autobusos amb els quals cobreixen les vies, perquè en cas de pluja els usuaris es banyen. A més és necessari realitzar una inversió a eliminar les goteres que evidencia l'estació amb precipitacions febles.

  8. T10 L'any 2003 el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València van signar un conveni per al pas del ferrocarril per la ciutat de València, pel qual es comprometien a construir la T10 del metre de València. El projecte comença en 2018 amb una transferència a la Generalitat de 10 milions, quantitat també necessària per als anys 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 i 2024.

  9. Participació de l'Estat a València per a la promoció d'habitatges en lloguer assequible i social (Pla 20.000)

  10. Quatre partides per a inversions per a l’Albufera:

  -La costa de València, en gran manera, forma part del Parc Natural de l’Albufera. És un objectiu prioritari facilitar l'accés i ús públic d'aquesta costa a tots els ciutadans, per la qual cosa es proposa augmentar la partida 2005 23 06 4603 per a complir més eficaçment els objectius d'aquest projecte.

  -A més, es proposa la instal·lació de passarel·les per als vianants al llarg del cordó dunar de l’Albufera de València i la senyalització adequada de la importància del sistema dunar per a la protecció de les platges i la seua conservació.

  -Una altra partida per al Pla Integral i actuacions de xoc problemes qualitat aigües Albufera València.

  - Posar en marxa un pla de restauració ecològica urgent.

  - L'albufera és l'ecosistema aquàtic més important dels valencians i un dels més importants de l'Estat. La seua restauració és un objectiu prioritari. Per això, es pretén dotar d'aquesta quantitat per a posar en marxa un pla de restauració ecològica urgent del Parc Natural de l’Albufera de València i, especialment, de la seua llacuna central, eutrofitzada des de fa dècades. A més, moltes de les seues séquies i canals  necessiten d'un pla urgent de restauració per a assegurar la seua funcionalitat hídrica.

  11. L'esmena per al Sant Pius V va comptar amb el mateix resultat que el bloc anterior, excepte l'abstenció de Ciudadanos Es demanava un partida El Museu de Belles arts Sant Pius V és una infraestructura cultural essencial a la Comunitat Valenciana i la segona pinacoteca de l'Estat. Altres museus reben transferències per al seu funcionament, però no aquest museu.

  12. L'esmena per a la cessió a la Generalitat del Convent de Sant Doménec, ocupat en l'actualitat com a Capitania General, per part seua, va comptar amb sols  el vot a favor de Compromís, Más Madrid, Més per Mallorca, Geroa Bai, Adalante Andalucia, Caolición Canària i el vot en contra de la resta de grups.

  Subir