11 de abril de 2021 11/4/21

La Universitat de València qualifica d’antidemocràtic el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio

  La Universitat de València qualifica d’antidemocràtic el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. El Consell de Direcció; el Servei de Política Lingüística; la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; l’Equip Deganal de la Facultat de Ciències Socials; el Departament de Filologia Catalana; el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació; i el Taller d’Audiovisuals han signat un manifest.

  El document assenyala:

  “El govern de l’Estat, a través del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, ha obert expedient sancionador i requereix l’immediat cessament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al territori valencià. Després de la prohibició de les emissions de TV3 i el tancament de RTVV, ambdues públiques, amb aquesta mesura, el govern ens deixa sense cap emissió audiovisual, ni pública, ni privada, que cobrisca tot el territori i emeta en la llengua del poble valencià. Unes mesures que no són fruït d’una avaluació justa i no tracten per igual tots els mitjans de comunicació.

  Per això, volem manifestar el més enèrgic rebuig i el nostre profund malestar per la política de mitjans de comunicació que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana. El tancament de mitjans de comunicació no és una política pròpia de règims democràtics, sinó més aviat de sistemes autoritaris.

  La nostra Universitat sempre estarà a favor de la promoció dels valors democràtics en defensa de la llibertat d’expressió i el dret a la lliure informació, amb respecte a la pluralitat. I, a més a més, en aquest cas, les mesures aplicades deixen la societat valenciana òrfena de mitjans de comunicació propis i en llengua pròpia a l’espai radioelèctric, amb el greu perjuí que aquesta situació suposa per al seu desenvolupament social i cultural, i molt especialment en la defensa i promoció del valencià, que segons l’Estatut d’Autonomia és llengua oficial.

  Exigim el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, signada pel govern espanyol i, com a institució compromesa amb la llengua i cultura valencianes, ens reafirmem a estudiar totes les opcions que tenim a l’abast per tal de garantir que el valencià dispose d’algun mitjà de comunicació pel qual puga arribar a la població valenciana”.

  Subir