26 de febrero de 2020 26/2/20

Ribó impulsa l’adhesió de València al Fons Valencià per la Solidaritat

Ribó impulsa l’adhesió de València al Fons Valencià per la Solidaritat - (foto 1)
  • L’Alcalde de la ciutat es reuneix amb la Presidenta i Vicepresident de l’entitat

Xelo Angulo Luna, Regidora de Benestar Social de Xàtiva i Presidenta del Fons Valencià per la Solidaritat, i Toni Sánchez Aguado, Regidor de Benestar Social de Canals, i a la vegada Vicepresident del Fons Valencià, s’han reunit recentment amb l’Alcalde de València, Joan Ribó Canut, amb l’objectiu de presentar-li l’entitat i el seu treball, així com proposar-li l’adhesió de la ciutat al Fons.

L’entrevista s’emmarca dins del treball que els membres de la Junta Executiva del Fons estan realitzant per tal d’incrementar el nombre de membres de l’associació, de donar a conèixer el Fons i d’explicar la necessitat de convertir la cooperació internacional al desenvolupament en política pública de les corporacions municipals valencianes.

A l’entrevista, el primer edil de València va expressar el seu interès pel treball desenvolupat pel Fons Valencià en els darrers anys, especialment en els projectes de caràcter municipal i d’enfortiment dels governs locals.

La Presidenta i el Vicepresident del Fons van entregar a l’Alcalde de València un dossier informatiu sobre els projectes que ha impulsat l’entitat en els darrers anys, i van traslladar l’ importància dels processos que des del Fons i a l’àmbit municipal s’han realitzat amb projectes com la creació i posada en marxa de la “Carrera administrativa” i els “Consells Plurals” a El Salvador; el projecte “Aigua i Governança” a Equador; o les assistències tècniques que s’han prestat a ajuntaments, mancomunitats o organitzacions civils, contraparts del Fons Valencià, a Bolívia, El Salvador i Equador, a través del programa “Experts Municipals Voluntaris”.

Joan Ribó va traslladar als representants del Fons que el nou govern de València ha incorporat la cooperació internacional al desenvolupament com a part de la seua política i acció municipal, i va manifestar la voluntat de presentar l’adhesió de la ciutat com a membre al Fons Valencià per la Solidaritat.

Xelo Angulo i Toni Sánchez han valorat molt positivament la reunió amb l’Alcalde de València, ja que es tracta de la primera vegada que el màxim representant de la ciutat rebia als representants de l’associació des de la creació del Fons en 1992, així com per obtindre el compromís per tal de què València s’adherisca a l’entitat.

El Fons Valencià, associació per la cooperació internacional.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació dels municipis de la Comunitat Valenciana per la cooperació internacional al desenvolupament. És una associació sense ànim de lucre, que agrupa actualment a 90 ajuntaments i 9 mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana, de totes les forces polítiques.

El Fons Valencià es va constituir en l’any 1992, amb l’objectiu de contribuir, des de l’àmbit local, al desenvolupament dels països empobrits, així com per a sensibilitzar la societat valenciana de les problemàtiques que pateixen els països del Sud.

L’entitat finança i executa projectes de cooperació al desenvolupament, educació per al desenvolupament/sensibilització i ajuda humanitària i emergències amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis.

Subir