28 de noviembre de 2020 28/11/20

La Diputació promou la igualtat en una jornada formativa sobre el paper de la dona en l'esport

La Diputació promou la igualtat en una jornada formativa sobre el paper de la dona en l'esport - (foto 1)

  La Diputacióde València ha programat per a dijous que ve, 21 de gener, una jornada formativa per a debatre sobre el paper de la dona en l'àmbit esportiu. Organitzada pel departament de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació, la sessió pretén reflexionar sobre les causes que fomenten la desigualtat entre hòmens i dones.

  La diputada Isabel García inaugurarà aquesta primera trobada en el Centre Cultural la Beneficència, que anirà dirigida a regidors i tècnics d'esports, clubs, federacions esportives, àrbitres i entrenadors de totes les comarques de la província.

  Durant la jornada es tractaran aspectes com l'apoderament de les dones esportistes per a evitar que abandonen este món en edats primerenques i facilitar-los la continuació després d'acabar la seua carrera.

  Isabel García ha destacat «la importància» d'executar aquestes sessions per a «revertir el model de gènere, amb el fi que la dona tinga les mateixes oportunitats que l'home esportista».

  «Quan una dona abandona l'esport —ha comentat— es desvincula directament d'ell i el que pretenem des de la Diputació és cuidar aquest aspecte des de la infància perquè, quan siguen adultes, continuen vinculades a aquest món, igual que passa amb els hòmens».

  La Universitatde València, a través del vicerectorat, també coŀlabora amb aquest projecte mitjançant l'execució d'activitats singulars i màsters centrats en potenciar el paper de la dona en l'esport i preparar-les per al futur amb el fi de paŀliar les seues dificultats i treballar per la igualtat real i efectiva.

  Esta jornada comptarà amb les ponències de Maravillas Aparicio, cofundadora i directora de l'Associació Nosaltres Esportistes, i de Cristina Mayo, seleccionadora nacional i entrenadora de grans equips d'handbol femení. A més, tindrà lloc una taula redona en la qual participaran Elisa Aguilar, jugadora de la selecció espanyola de bàsquet i de la WNBA; Matzalen Laskibar, sòcia i gerent d’EMTE Sport, i Marta Fernández de Castro, exesportista d'elit i fundadora del Team 3 FDC.

  Acreditacions per a la jornada

  Els interessats en assistir a la jornada gratuïta hauran de remetre un correu electrònic a cristina.cardona@dival.es amb l'assumpte «Jornada» i indicar nom i cognoms, municipi, càrrec o titulació esportiva, e-mail i telèfon de contacte.

  Subir