elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís denuncia "l’absoluta falta de sensibilitat per l’ensenyament públic i en valencià del govern municipal de Barberà"

  La portaveu adjunta del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha manifestat que ”les xifres de la matrícula del curs escolar que està a punt de començar posen de manifest les conseqüències de les polítiques en matèria educativa que està duent a terme el Partit Popular a nivell general i en concret a la nostra ciutat”, ja que la majoria dels xiquets assistiran a escoles concertades i que de forma majoritària rebran l’ensenyament en castellà.

  A la ciutat de València, la reposició de Centres escolars públics que estan en situació quasi ruïnosa ha sigut pràcticament nul·la en els darrers anys, ja que hem de remuntar-se a l’any 2.009, quan es va produir la darrera. Respecte dels Centres de nova construcció, serà el del Carrer Puerto Rico , l’últim que està construint-se a la nostra ciutat, ja veurem quina és la seua modalitat de gestió si la pública o la privada. “El mateix Síndic de Greuges ha instat a la conselleria a la rehabilitació del CEIP de Torrefiel, mentre el Regidor d’Educació manté un imperdonable silenci”, denuncia Castillo. “La llista de centres públics amb deficiències importants és interminable: Santo Angel de la Guarda , Pare Català, Soto Micó, Torrefiel , són sols alguns d’una llarga llista”.

  Davant la demanda de places públiques, l’administració del Partit Popular opta pels CIS: “davant aquesta nova oferta, no es pot argumentar que és la lliure voluntat dels pares, la que determina el caràcter públic o privat de la plaça ocupada pels escolars de la nostra ciutat”, argumenta la regidora de Compromís.

  De la mateixa manera, Ajuntament i Generalitat maregen la perdiu respecte del tema de la definició del valencià i s’exposen a fer el ridícul més espantós davant la comunitat universitària internacional. La regidora Castillo creu que “a la nostra ciutat no es fa una política d’oferta de places escolars en valencià, ni per suposat es dignifica el seu ús per part de les persones que la representen: ni l’Alcaldessa ni el Regidor en aquest cas d’educació són usuaris, ni que siga públicament de la nostra llengua”.

  "Decisions com ara la dels quatre districtes escolars a la nostra ciutat, sense tindre garantides les ajudes de transport, menjador, les condicions de seguretat i higiene, el caràcter no confessional de l’escola o la llengua en què s’impartiran les classes, no fan sinó marcar una tendència de cap a on han de matricular-se els nostres xiquests".

  Per tant des de Compromís, Castillo ha instat a l’Alcaldessa i al Regidor d’Educació “a posar-se al front de la defensa del dret a l’educació de tota la població escolar, també d’aquella que vol que les seues filles o fills puguen optar lliurement i en condicions de seguretat i de salubritat a una plaça escolar pública, que no els supose una càrrega econòmica en aquesta situació de crisi on ens han portar les seues polítiques i en valencià“.

  Subir