elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Centre del Carme acull aquest divendres la performance 'Escriptura Sonora'

    El Centre del Carme de València acollirà divendres que ve, 15 de gener, la performance "Escriptura Sonora", de l'artista Bartolomé Ferrando. L'artista valencià, coordinador de la revista de poesia experimental Text poètic és professor titular de performance i art intermèdia en la Facultat de Belles Arts de València, a més de redactor en les revistes: Doc(k)s, Inter i Texturas. Ha realitzat performance en festivals celebrats a Europa, Canadà, Mèxic, EUA, Japó, Corea, Vietnam, Singapur, Israel, República Dominicana, Argentina, Veneçuela i Xile. A més, exposa la seua poesia visual i concreta en diverses ciutats d'Espanya, Itàlia i a França. També forma part dels grups Flatus Vocis Trío, Taller de Música Mundana y Rojo, SIC y 3 i no res, dedicats al desenvolupament de pràctiques creatives situades a mitjan camí entre la música, la poesia i l'art d'acció.

    L'actuació, que es realitza en l'entorn de l'exposició "Present Continu: 40 anys de la Galeria Cànem", va tindre un gran èxit en la seua representació a la Sala Sant Miquel de Castelló.

    La mostra, organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Fundació Caixa Castelló i la Diputació Provincial de Castelló, es prorrogarà al Centre del Carme fins al 24 de gener.

    'Present Continu' reconeix la labor en la difusió i promoció de l'art contemporani desenvolupat per la Galeria Cànem de Castelló i que segueix tan vigent com el primer dia, alhora que es posa en valor la rellevància de la seua aportació en l'àmbit de l'art i la cultura.

    L'exposició és també un homenatge als seus fundadors, Pilar Dolz i Rafael Menezo, els quals van impulsar la galeria sent mereixedors de considerar-se com els galeristes castellonencs de referència.

    L'obertura de la Galeria Cànem en 1974 va coincidir amb un període de lluita per la llibertat i d'efervescència política i cultural a Espanya. Va representar un punt de valentia a l'hora d'acostar l'art contemporani a la ciutadania, però també de compromís amb l'art del seu temps i de la seua gent a la ciutat de Castelló.

    Des de la seua vocació i llibertat, i al marge de modes, la Galeria Cànem ha apostat per la defensa de l'art jove emergent sense franquícies. Destaca així en l'edició d'obra gràfica, fotografia, vídeo i llibres d'artista, així com per la seua constant presència en fires de prestigi internacional, demostrant que el més pròxim també és el més universal. Precisament mirar cap a fora sense menysprear l'autòcton és una altra de les seues marques diferencials.

    Al llarg d'aquest temps ha presentat i donat oportunitat al seu espai a artistes de totes les generacions i tendències als quals ha acompanyat des dels seus inicis fins a aconseguir, amb l'esdevindre del temps, convertir-se en referents de la seua època.

    En aquest sentit, la mostra ofereix una selecció de 33 obres de 32 artistes que permet traçar un recorregut per les principals tendències d'aquestes quatre dècades de galeria. L'exposició comença amb la figuració dels anys 70 amb el grup que van formar Rafael Armengol, Artur Heras i Manuel Boix. La mostra continua amb un realisme màgic, temàtica social, vídeo i abstracció a més d'art pop, per a finalitzar amb l'art jove de la galeria.

    Així, a més de les peces d'Armengol, Heras i Boix, s'exhibeix obra d'Eva Mus, José Antonio Toledo, Andreu Alfaro, Daniel Argimon, Pere Puiggros, Manolo Safont, Romà Vallés, Joaquín Michavila, José Manuel Broto, Joan Valle, Pepe Agost, Amparo Dols, Chema AlvarGonzalez, Isidre Manils, Joël Mestre, Lluis Vives, John Gibbons, Antoni Llena, Mar Arza, Pilar Beltrán, Miquel Gozalbo, Joaquim Chancho, Vicente Tirado, Pepa L. Poquet, Geles Mit, Lura Ambrosi, José Antonio Orts, Vicent Carda i Manuel Rey-Fueyo.

    Subir