24 de febrero de 2021 24/2/21

Álvarez destaca en la cloenda del curs 'De la idea al projecte' que els emprenedors ocupen un paper bàsic en l'economia

Álvarez destaca en la cloenda del curs 'De la idea al projecte' que els emprenedors ocupen un paper bàsic en l'economia - (foto 1)

  El director general d'Economia, Empreniment i Cooperativisme, Francisco Álvarez, ha destacat aquest dimecres que els emprenedors i l'empreniment "ocupen un paper bàsic en l'economia i el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana".

  Així, ha detallat que "els emprenedors són una peça clau en la mesura que estan alerta de l'existent i ho modifiquen perquè vaja a millor i d'aquesta manera es puga crear més benestar social."

  Francisco Álvarez ha clausurat juntament amb el director gerent d'ADEIT, Antonio Aracil, el curs 'De la idea al projecte', una acció formativa que va dirigida especialment als universitaris que han participat en els Premis Motivem. Aquests guardons formen part de les activitats que realitza la Universitat de València en el marc del Campus de l'Emprenedor Innovador.

  Durant la seua intervenció, s'ha referit al paper de l'empreniment i els emprenedors en la societat actual i ha fet especial esment a la importància d'utilitzar correctament els termes emprendre i innovar.

  "Fins ara s'estan utilitzant aquestes paraules de manera errònia i açò ha donat lloc al fet que durant molts anys la societat ha cregut que emprendre és haver d'inventar alguna cosa nova i no sempre és així. De fet, podem constatar que sectors empresarials valencians tradicionals han sigut abandonats a causa d'aquesta idea".

  Álvarez ha insistit que des de les administracions públiques i en aquest cas, des de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, "anem a seguir potenciant la relació entre universitat i empresa".

  El director general també ha parlat de la importància "de la rendibilitat social, sostenibilitat i cooperativisme per al model empresarial que volem per a la Comunitat Valenciana".

  Així, ha explicat que es tracta de tres valors fonamentals per a construir un nou model econòmic i productiu amb rostre humà. "Cal apostar per un model d'economia més adequada des del punt de vista de l'equilibri social. Un model on la sostenibilitat siga l'eix vertebrador de qualsevol projecte que engeguem, sense oblidar que la sostenibilitat de debò es troba en la interjecció i en l'harmonia de tres esferes fonamentals: la social, l'econòmica i la mediambiental".

  Curs 'De la idea al projecte'

  El curs 'De la idea al projecte' que s'ha clausurat té com a principal objectiu que l'alumnat puga transformar la seua idea en un projecte viable i està dirigit a estudiants i titulats de la Universitat de València.

  Compta amb els mòduls de comercialització, comunicació, creativitat, de la idea al projecte, economia social, finançament, fiscalitat, formes jurídiques, màrqueting, microcrèdit, xarxes socials i responsabilitat social corporativa.

  La metodologia ha consistit en deu sessions de grups els continguts dels quals proporcionaran la informació necessària per a elaborar els seus projectes en equip, disposant per a açò de tutories.

  Aquest curs s'ha desenvolupat del 10 de setembre al 7 d'octubre de 2015 amb una durada de 60 hores. Han iniciat el curs 24 persones, dels quals 17 obtenen el diploma presentant un total de 8 projectes. Aquests projectes han versat sobre energies renovables i sostenibles, educació inclusiva, serveis de teledetecció, plataforma de compra de productes solidaris, tallers de musicoterapia, activitats extraescolars per a famílies amb pocs recursos, restaurant temàtic relacionat amb la tecnologia i portal que actúe de nexe entre estudiants i empreses.

   

  Subir