22 d’octubre de 2020 22/10/20

El Ple de Xixona se suma a la proposta de Compromís per a la cogestió de l’ingrés mínim vital

El Ple de Xixona se suma a la proposta de Compromís per a la cogestió de l’ingrés mínim vital - (foto 1)

    El Ple de l’Ajuntament de Xixona, reunit dijous passat en la seua sessió ordinària de juliol, va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de Compromís per a instar al Govern d’Espanya a la cogestió del nou ingrés mínim vital junt amb la Generalitat i els municipis.

    Lucas Sirvent, regidor de Compromís per Xixona, destaca que «la crisi social i econòmica derivada del coronavirus requerix d’un reforç de les polítiques de protecció social. Un reforç que passa per l’enfortiment dels programes que estan funcionant amb resultats exitosos. Per això celebrem la creació del nou ingrés mínim vital que complementarà la renda valenciana d’inclusió, posada en marxa ja fa 4 anys per la Generalitat».

    La moció, aprovada per tots els grups, aposta per aprofitar l’experiència satisfactòria de la Renda Valenciana, i la seua estructura de prestacions i itineraris d’inserció social, per tal d’evitar duplicitats entre administracions, més quan l’ingrés mínim vital es tracta d’un mecanisme que naix de zero. A més, trasllada al Govern Central la necessitat de garantir el finançament suficient per a fer front a un reforçament en les plantilles dels serveis socials municipals per tal que puguen afrontar amb garanties la tasca de “desplegament” d’estes dues rendes.

    «El Govern espanyol ha de posar-se les piles i fer costat en aquest tema a Ajuntaments com el de Xixona, que han de ser el primer mur de contenció contra la pobresa i les desigualtats. En este sentit també hem requerit a l’equip de govern municipal per a què des dels serveis socials s’atenga a totes aquelles persones que vullguen sol·licitar l’ingrés mínim vital i no puguen per falta de connexió a internet a casa o qualsevol altra qüestió», destaca Sirvent.

    Pujar