22 d’octubre de 2020 22/10/20

Compromís per Xixona planteja una campanya de conscienciació sobre l’ús de la mascareta

Compromís per Xixona planteja una campanya de conscienciació sobre l’ús de la mascareta - (foto 1)

  Compromís ha registrat a través del seu grup municipal a l’Ajuntament de Xixona un prec escrit per a què des del consistori es duga a terme una campanya de conscienciació ciutadana sobre el necessari ús de la mascareta donada l’actual situació de crisi sanitària.

  El regidor i portaveu de Compromís per Xixona, Joan Arques, ha declarat que «hem requerit a l’equip de govern (PSOE-Ciudadanos) per a què s’engegue una campanya de difusió tant als carrers com en xarxes socials sobre la importància de l’ús de la mascareta tant per part del propi veïnat com dels visitants del nostre poble».

  El portaveu valencianista ha assenyalat que «no només hauria de fer-se èmfasi en què dur la mascareta als espais públics no és optatiu sinó obligatori, també en l’evidència científica que diu que portar-la redueix dràsticament el risc de contagis. Alhora caldria donar-li una perspectiva mediambiental. Les mascaretes ja s’han convertit en un residu massa comú en la via pública, sent un focus de contagi i de contaminació del nostre entorn».

  Fins a esta última setmana, les dades d’incidència del coronavirus en el “bressol” del terró s’havien mantingut estables: des del final de l’estat d’alarma hi havia registrats 4 PCR+ i 1 mort, corresponents a les setmanes de confinament. El passat 10 d’agost la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va confirmar 3 nous positius. «Hem de fer tot el possible per a què aquestes xifres no augmenten, per això cal seguir mantenint en tot cas les mesures de seguretat i higiene», ha valorat Arques.

   

  Pujar