15 de gener de 2021 15/1/21

Compromís reitera al Govern Central la necessitat d'actuar en el port de la Carrasqueta de Xixona

Compromís reitera al Govern Central la necessitat d'actuar en el port de la Carrasqueta de Xixona - (foto 1)
  • Carles Mulet visita amb el regidor Joan Arques els punts conflictius d'aquestes carreteres.

MÉS FOTOS
Compromís reitera al Govern Central la necessitat d'actuar en el port de la Carrasqueta de Xixona - (foto 2)

El senador de Compromís, Carles Mulet, va registrar el novembre passat una sèrie de preguntes escrites dirigides al Govern Central, en les quals es demanaven dades i actuacions a la Dirección General de Tráfico per a evitar l'alta siniestrabilitat i risc elevat en l'Alt de Tibi i en el Port de la Carrasqueta de Xixona. El Govern tenia fins al passat dia 13 de febrer per a aportar una resposta escrita.

Davant l'incompliment de terminis en la resposta, des de Compromís s'ha seguit amb les mesures que contempla el reglament de la Cambra Alta i s'ha demanat la transformació de la pregunta escrita en oral, per la qual cosa haurà de contestar a viva veu el ministre responsable de l'àrea en el Senat a les mesures concretes per a solucionar aquesta situació.

Justament ahir, el senador de la coalició va visitar els punts conflictius junta al regidor a Xixona Joan Arques, per a conèixer de primera mà l'enclavament. Entre les noves mesures a iniciar estan les d'exigir un estudi a la DGT per a valorar l'ampliació o modificació de la línia contínua, o l'estimar la possibilitat d'assumir l'administració central actuacions de reforma d'aquests vials. Igualment, es va a exigir en els pròxims pressupostos Generals de l'Estat partides destinades al control d'aquesta situació que preocupa a totes les persona usuàries d'aquestes carreteres.

Igualment, s'està pendent que la Comissió de Foment del Senat pose data a la moció presentada a la fi d'any passat en la qual s'instava al fet que Govern Central a faça possible que la Direcció general de trànsit prenga totes les mesures necessàries a fi de minimitzar la velocitat dels vehicles que transiten per la serra de la Carrasqueta, amb la finalitat de garantir la seguretat de totes les persones que fan ús".

Preguntes que s'ha sol·licitat passar d'escrites a orals

"Des de fa mesos, circula una gran quantitat de motocicletes de gran cilindrada per l'alt de Tibi (País Valencià) i especialment pel port de la Carrasqueta, a velocitats completament desorbitades quan en la majoria dels trams d'aquestes carreteres el límit no supera els 80 km/h.

Tot açò representa un alt perill per a les altres persones que transiten per aquestes vies, sobretot perquè en aquestes carreteres de muntanya és molt habitual que circulen ciclistes i vianants que coincideixen en els mateixos horaris que les motocicletes (sobretot en períodes de vacances i caps de setmana). A més, també s'incrementa el perill d'incendi derivat d'una hipotètica eixida de la via, atès com de seques estan les serres després d'un any escassísim de pluges ( en referència al 2016)

Les Corts Valencianes van aprovar per unanimitat demanar a la DGT solucionar el problema i est continua sense resoldre's.

-En quina data va rebre la DGT aquesta petició?

Quines mesures s'han adoptat des d'aquesta petició?

Quines mesures va a adoptar el Govern sobre aquest tema en el curt, mitjà i llarg termini?

Quin índex de sinistrabilitat i incidents té aquest punt?"

 

Pujar