Castellano

Ciutadans demana la paralització dels abocaments en la planta de Xixona i que es desenvolupe el pla zonal XIV

Ciutadans demana la paralització dels abocaments en la planta de Xixona i que es desenvolupe el pla zonal XIV
  • Tormo afirma que 'la gestió dels residus urbans en la Vega Baixa està suposant un perill per al medi ambient'

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Emigdio Tormo ha avançat que el seu grup parlamentari ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a "instar al Consell al fet que adopte de manera immediata les mesures necessàries per a paralitzar l'abocament de residus en l'abocador de Pedra Negra, a Xixona, i que es prohibisca l'accés de camions amb brossa procedents de municipis que es troben fora del sector XIV, que cobreix El Compat i part de L'Alcoià i L'Alacantí".

El diputat ha afirmat que "la gestió dels residus urbans a la Comunitat Valenciana, especialment en la Vega Baixa, està suposant un perill per al medi ambient". "La situació a Xixona és límit, ja que s'estan acumulant residus de tot tipus sense cap tractament", ha subratllat Tormo, qui ha alertat que "s'ha demostrat que s'estan enterrant residus, amb el conseqüent perjudici mediambiental que açò genera".

Per açò, ha instat als gestors públics al fet que "prenguen cartes en l'assumpte" i que "desenvolupen el pla zonal de residus de la zona XIV i es realitzen campanyes de sensibilització i informació ciutadana".

Pujar