elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella trau a concurs les obres de l'«escoleta»

Xirivella trau a concurs les obres de l'«escoleta»

  L'Ajuntament de Xirivella, que formen PSPV-PSOE, Compromís i Sí se Puede, ha tret a concurs les obres que permetran acabar l'«escoleta municipal», un equipament que comptarà amb sis aules que porten el servei incorporat i totes elles tenen accés directe al pati exterior. Està previst també una sala multiusos, un zona de recepció, un pati interior i una zona per al personal. Tot això fa un total de 572,25 metres quadrats de superfície útil. El pressupost inicial de l'obra va ser d'1.012.354 euros i la licitació nova eixirà per 742.714,33 euros, una vegada descomptada l'obra ja executada, i un termini d'execució de sis mesos. «Durant els últims mesos el departament d'Urbanisme ha treballat intensament en la reformulació del projecte inicial per a garantir una obra que complisca amb tots els requisits necessaris per prestar un servei de qualitat», explica Michel Montaner, regidor responsable.

  Encarna Martí, regidora d'Educació, destaca que aquest projecte és un exemple més que l'educació és una prioritat per al govern de Xirivella: «Ja aconseguírem tenir aules de dos anys en dos centres ordinaris, el Rei en Jaume i el Vicent Tosca, i ara tindrem una escoleta infantil que podrà cobrir més necessitats per garantir la igualtat d'oportunitats».

  Per la seua banda, l'alcalde, Ricard Barberà, explica: «És molt trist passar pel solar i vore, any rere any, l'"esquelet" de l'escoleta paralitzat. Ara estem molt satisfets que per fi les obres es puguen reprendre i Xirivella compte amb un servici públic de escoleta infantil que serà modèlic i que se suma a l'aposta per l'educació pública d'aquest equip de govern».

  Un procés accidentat

  «Aquesta obra va ser adjudicada per un milió d'euros fa anys i, a causa de la falta de pagament del govern valencià, l'empresa va decidir paralitzar-la», recorda el consistori. «Posteriorment, i després d'haver cobrat les certificacions pertinents, l'Ajuntament va requerir el reinici de les obres, però l'empresa va sol·licitar la resolució del contracte. A partir d'aquest moment, l'anterior equip de govern i empresa van entrar en un litigi que va acabar donant la raó a l'administració local en 2016».

  Una vegada lliure la via judicial, l'Ajuntament de Xirivella va demanar l'informe preceptiu i favorable del Consell Jurídic Consultiu i va elaborar els informes necessaris per a reformular el projecte inicial i per a la rescissió del contracte que permetera fer una nova adjudicació de les obres i finalitzar-les.

  Pujar