elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs Xirivella sol·licita un fons extraordinari d'ajuda al comerç per a 2021

Cs Xirivella sol·licita un fons extraordinari d'ajuda al comerç per a 2021
  • Lozoya: “Proposem que els 160.000 de romanent de la partida per a ajudes d'aquest tipus es destine per a subvencionar a comerciants i usuaris”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Xirivella, Enrique Lozoya, ha sol·licitat “un fons extraordinari d'ajuda al comerç per a 2021”. Segons ha explicat l'edil, “atés que del pressupost que hi havia per a intentar impulsar el comerç, 198.000 euros, només s'han gastat 35.000, demanem que els diners restants es destine per al que estava previst”.
No obstant això, ha matisat, “com que les ajudes de l'Ajuntament han sigut ineficaços, proposem una altra manera de fer-lo”. En primer lloc, ha detallat, “la meitat del pressupost, 80.000 euros, seria per a ajudes directes als comerciants, pimes i autònoms; però aquesta vegada incloent la clàusula de compatibilitat amb altres ajudes perquè ens produïsquen tantes incompatibilitats”.
En segon lloc, ha concretat, “l'altra meitat seria per a premiar als clients”. “Els usuaris podrien comprar targetes de 20, 30 i 50 euros per a utilitzar en els comerços de Xirivella, i l'Ajuntament els premiaria amb un percentatge extra; per exemple, si compres la de 50 euros, tindries 60,5 euros de saldo”.

Per a Lozoya, “aquesta és una bona manera d'incentivar el consum i reactivar l'economia local”. “Ens hauria agradat que poguera estar vigent per Nadal, però la falta de previsió de l'equip de govern fa impossible que es puga posar en marxa al desembre”, ha declarat el regidor de la formació taronja, qui ha destacat que “no obstant això, sí que és possible per a Reis i rebaixes”.

Pujar