elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella s'apuja al «Bus de la llengua»

Xirivella s'apuja al «Bus de la llengua»

  L'alumnat de 4t de Primària dels CEIP Miguel de Cervantes, Gregori Mayans, Rei en Jaume i Antonio Machado s'ha apujat al "Bus de la llengua" que esta setmana ha estat durant dos dies a la localitat. Allí han fet diferents activitats lúdiques relacionades amb el valencià, amb l'objectiu de demostrar que també es pot jugar i divertir-se en la nostra llengua.

  Es tracta d'una iniciativa de la Conselleria d'Educació, dins de la campanya "Sempre teua. La teua llengua" i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria d'Educació, Cultura i Normalització Lingüística que coordina Encarna Martí. Segons la regidora, "les accions i les activitats educatives municipals, com esta, són una ferramenta molt important per a fomentar la qualitat de l'ensenyament que complementen el treball essencial que es fa dins de les aules".

  L'alcalde, Ricard Barberà, també ha mostrat el seu suport a la iniciativa i la seua sorpresa per la bona acollida del bus i les seues activitats. "Des de l'Ajuntament sempre treballem pel valencià en positiu, de forma lúdica però rigorosa. En esta ocasió posem l'accent en l'ús del valencià entre els i les més joves, perquè se l'estimen i l'usen amb normalitat. En les mans seues està el futur i salut del valencià", ha explicat l'alcalde.

  "El Bus de la llengua" s'emmarca dins de les activitats educatives pel valencià que durant este mes de maig s'estan duent a terme a Xirivella, gràcies a la iniciativa de la Regidoria d'Educació, Cultura i Normalització Lingüística anomenada "Al maig bull el valencià". Un programa educatiu municipal amb contacontes, tallers, xarrades per a famílies i també per a docents amb la visita de Jordi Musons, el director de l'Escola Sadako de Barcelona que amb el seu prestigiós mètode d'ensenyament està ajudant a renovar l'educació del segle XXI.

  Estes accions pel valencià coincidixen amb una efemèride molt especial per a Xirivella: els 25 anys de l'inici de la línia en valencià a la localitat: en concret al CEIP Gregori Maians. Amb motiu d'este aniversari, s'està editant un vídeo explicatiu on es reconeix la importància de poder estudiar a les escoles en llengua pròpia.

  Pujar