elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018

Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018
  MÉS FOTOS
  Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018 - (foto 2)
  Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018 - (foto 3)
  Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018 - (foto 4)
  Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018 - (foto 5)
  Xirivella es prepara per a viure les seues festes 2018 - (foto 6)

  Amb les festes del barri de Sant Ramon com a preàmbul en l’última setmana d’agost,  els actes de les festes de Xirivella es prolongaran fins al 22 de setembre. Quasi un mes durant el qual un munt d’activitats dirigides a tota la població ompliran de color, llum, música i sobretot bon ambient els carrers de Xirivella.

  “Enguany, com a novetat, el passeig per l'horta se substituïx per un passeig teatralitzat el 5 de setembre, en què els costums, les rondalles i els acudits seran els protagonistes. Consisteix en un recorregut pels diferents carrers i zones emblemàtiques de Xirivella mentre el grup Rondalletres explica una sèrie d'històries ben interessants sobre la història i cultura del nostre municipi”, explica Javier Besó, regidor de Festes.

  La tradicional 'Nit de les Figues' del 7 de setembre comptarà amb l'actuació del reconegut dj José Coll, que amenitzarà la nit amb una festa Remember, per donar pas més tard a música més actual i dance dirigida a la joventut.

  El tradicional pregó dels Clavaris de la Mare de Déu de la Salut tindrà lloc el divendres 31 d’agost. Enguany la pregonera serà Paqui Bartual Bermell, regidora de Xirivella. Pel que fa als actes organitzats per la Regidoria de Festes de Xirivella, començaran amb el Pregó municipal, enguany dedicat al 25 Aniversari de la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses i presentat, com és natural, per dos clowns de renom: Mita i Zeta, de la companyia 8Teatre. A més hi participaran la Banda del CIM, els pregoners Jesús Jara i Amaia Prieto (de l'Escola de Clowns 'Hij@s de Augusto') i Tanque Gurugú (Asaco Producciones), amb una actuació que pretén fer reflexionar la societat sobre l'absurd de les fronteres i la situació que viuen les persones refugiades en el món.

  La ‘Marxa de colors’, el ‘Marató de ball per la igualtat’, el circ, el concurs de joves cantants ‘Interpreta’, els musicals, l’esport, els jocs infantils, els balls tradicionals o l’actuació de la Big Band seran alguns dels actes destacats de les festes, sense oblidar el ‘Paelles i colles’, que tornarà a omplir de paelles l'avinguda de la Constitució, una activitat que l'any passat va congregar vora 4.000 persones. Eixa mateixa vesprada, la coordinadora de falles de Xirivella organitza 'Les falles junt amb el poble', una sessió de dj's de les diferents falles del municipi que es farà al carrer de l'Horta Baixa, enfront del camp de futbol del poliesportiu municipal Ramón Sáez.

  I per descomptat, també s’han programat diversos actes per als barris de Samarra (av. de la Pau), barri de la Llum i Vicentica la Serrana. Com ja és tradicional, serà el festival de bandes organitzat pel Cercle Instructiu l’encarregat de tancar, el 22 de setembre, les festes de Xirivella de 2018.

  Tant l’alcalde com el regidor de festes volen agrair la col·laboració de les moltes associacions implicades en les festes: clavaries, grups de dones, falles i altres associacions festives, grups de ball, clubs esportius, Protecció Civil, Creu Roja, etc. “Amb esta programació –explica Ricard Barberà, alcalde de Xirivella– hem volgut que Xirivella torne a tindre unes festes diverses, innovadores, participatives i repartides per tots els barris. Convidem tot el món a disfrutar-les intensament”.

  Pujar