elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella duplicarà el nombre de desfibril·ladors instal·lats al municipi

Xirivella duplicarà el nombre de desfibril·ladors instal·lats al municipi

  L'alcalde Ricard Barberà i la regidora de Sanitat, Puri Botella, han entregat el diploma acreditatiu al personal de l'Ajuntament format per a poder usar els desfibril·ladors instal·lats en les dependències municipals.
  Es tracta d'una desena de persones que han sigut capacitades amb els coneixements necessaris gràcies als cursos de formació homologats impulsats des de la Regidoria i impartits per l'empresa Yo te salvo, especialitzada en la gestió d'espais cardioprotegits i el manteniment dels desfibril·ladors.

  Xirivella compta actualment amb tres d'estos aparells instal·lats al Poliesportiu Ramon Sáez i les dos piscines cobertes municipals, com a resultat del pla d'instal·lació d'espais cardioprotegits iniciat fa uns anys.
  La regidora ha anunciat que es duplicarà el nombre de desfibril·ladors al municipi i es passarà de 3 a 6 la pròxima tardor. Els nous aparells se situaran a la Tinència d'Alcaldia del barri de la Llum, a l'Auditori Municipal Pepe Correa i el tercer anirà en un vehicle de la Policia Local per a poder atendre emergències en qualsevol punt de la localitat.

  "Des de l'Ajuntament som conscients que un desfibril·lador i una bona assistència mèdica poden ser la salvació per a una persona que estiga patint una parada cardíaca", explica Puri Botella.
  L'Ajuntament formarà una trentena de treballadores i treballadors municipals, sobre tot conserges i auxiliars, que rebran instruccions sobre la manera d'actuar en cas d'emergència i les indicacions necessàries per fer un ús adequat dels aparells en cas d'urgència.

  Pujar