elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella col·locarà anelles en les palmeres per al control de plagues de rosegadors

Xirivella col·locarà anelles en les palmeres per al control de plagues de rosegadors

  L'Ajuntament de Xirivella ha iniciat la instal·lació d'anelles metàl·liques en les palmeres del municipi com a mesura no invasiva de control de plagues. Este sistema impedix que els rosegadors facen nius en la copa dels arbres, on els dàtils oferixen un extens rebost, afavorixen el seu arrelament i potencien el seu creixement com a plaga.

  La regidora de Sanitat, Puri Botella, ha anunciat que s'instal·laran un total de 100 anelles de manera progressiva en els pròxims mesos a través de l'empresa Anticimex, encarregada del control de plagues i desinfecció.
  "Es tracta d'una manera molt efectiva de tractar la seua proliferació en els mesos mes calorosos de l'any. A més hem intensificat el tractament amb dispositius soterrats amb raticida de manera que només pot afectar els rosegadors", segons explica la regidora.

  Les anelles són unes planxes de metall de color marró que abracen el tronc de la palmera i que fa que els rosegadors esvaren i impedixen, per tant que pugen a l'arbre a menjar dàtils o fer nius.
  A més, l'Ajuntament té en marxa un servici d'alerta perquè els veïns i veïnes puguen avisar al departament de Sanitat de l'existència d'alguna plaga o incidència. Es tracta de l'aplicació per a mòbils "Línia Verda", que es pot descarregar gratuïtament des de qualsevol dispositiu.

  Des de la Regidoria es fa una crida a la col·laboració del veïnat per a evitar la proliferació de plagues, sobretot durant els mesos d'estiu. En este sentit Sanitat recorda l'obligació d'arreplegar els excrements de les mascotes, d'usar les papereres i contenidors i d'abaixar el fem a partir de les 8 de la vesprada en bosses tancades.

   

  Pujar