elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella avança en la cardioprotecció

Xirivella avança en la cardioprotecció

  L'Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria de Sanitat, ha instal·lat 3 desfibril·ladors nous al Teatre Auditori Municipal Pepe Correa, a l'espai municipal Samarra (on està la Llar de les Persones Jubilades i la Policia Local) i al Poliesportiu del barri de la Llum.

  D'esta manera ja són 6 els desfibril·ladors a disposició de la ciutadania de Xirivella ubicats al Poliesportiu Ramón Sáez, la piscina municipal coberta i el camp de futbol del barri de la Llum. Tots són llocs on es registra periòdicament una gran afluència de públic.

  La regidora de Sanitat, Puri Botella, ha insistit que la intenció de l'Ajuntament és fer el més accessibles possible els aparells. "Un desfibril·lador i una bona assistència mèdica poden ser la salvació per a una persona que estiga patint una parada cardíaca", explica la regidora.

  L'alcalde Ricard Barberà ha destacat la importància de treballar per convertir Xirivella en un municipi cardioprotegit. "Així garantirem la seguretat dels nostres veïns i veïnes i d'aquelles persones que ens visiten, ja que, en casos d'emergència, una resposta immediata davant qualsevol parada cardiorespiratòria pot salvar vides", apunta l'alcalde.

  En el primer minut després de l'entrada en parada existix un 90 per cent de possibilitats de reversió. A partir d'ahí, per cada minut que passa es perd un 10 per cent de possibilitats d'èxit.

  No es requerix formació sanitària, però sí algunes nocions de funcionament bàsic que estan visibles al costat de cada aparell. A més, l'Ajuntament formarà una trentena de treballadors i treballadores municipals, sobretot conserges i auxiliars, que rebran instruccions sobre la manera d'actuar en cas d'emergència i les indicacions necessàries per a fer un ús adequat als aparells en cas d'urgència.

   

  Pujar