elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'estén el brot per una festa de joves a Xirivella fins als dotze casos

S'estén el brot per una festa de joves a Xirivella fins als dotze casos
  • En les últimes hores s'han confirmat nou positius més i l'Ajuntament ha endurit el control per a evitar l'expansió del virus

Creix el brot de coronavirus que es va confirmar a principis de setmana a Xirivella després d'una festa entre joves. El que en un moment era un brot amb tres casos ha crescut en nou més pel que el total ascendeix a dotze contagis.

Així ho ha confirmat la conselleria de Sanitat en un comunicat en el qual ha detallat que s'han confirmat aquest dijous nous casos a València, l'hospital de Manises i Sagunt. El total de positius en l'últim dia ha sigut de 86.

Respecte al brot de Xirivella, es va produir en la celebració d'un aniversari. Minuts després de conéixer la notícia, l'Ajuntament de la localitat ordenava el reforç d'agents al carrer i impartia ordres concretes de multar a tot aquell que no fera un ús correcte de la màscara en la via i llocs públics. En finalitzar el dia s'havien tramitat una desena de sancions.

“Ens dol haver d'endurir el control del carrer i generalitzar les multes, però no podem permetre que l'incompliment de les normes per part d'una minoria acabe afectant la seguretat col·lectiva”, admet l'alcalde Michel Montaner.

Precisament, és el col·lectiu juvenil el que més preocupa les autoritats, i a aqueix col·lectiu específic es dirigeix la campanya de conscienciació impulsada per l'Ajuntament.

Creixen els brots

Respecte als nous brots han sigut a Manises, Sagunt, Rótova i dos a València. El de Manises s'ha produït en l'àmbit de l'Hospital amb 19 casos positius: “S'està fent seguiment de casos”, ha detallat la conselleria.

Així mateix, a València s'han confirmat també dos nous brots, tots dos relacionats amb l'àmbit social i amb sis i quatre casos positius, respectivament. A Sagunt també hi ha un brot amb tres casos positius en l'àmbit laboral mentre que a Rótova hi ha un brot amb quatre casos positius.

Tots aquests nous brots han disparat la xifra de nous casos fins a 86 el que situen la xifra total de positius en 12.334 persones. Per províncies, el nombre de nous casos és: 9 a Castelló (1.719 en total); 28 a la província d'Alacant (4.162 en total); 43 a la província de València (6.443 en total) i altres 6 casos sense assignar. D'aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 612 casos, la qual cosa suposa un 3,06% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 63 persones ingressades: la província de Castelló es manté amb 14, sense pacients en UCI; 13 a la província d'Alacant, d'ells 4 en l'UCI; i 36 a la província de València, 4 d'ells en UCI.

La bona notícia, és que la Comunitat Valenciana ha registrat des de l'última actualització 61 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.886 persones: 2.544 a Castelló, en 5.948 Alacant i 9.393 a València.

No s'ha registrat cap defunció per coronavirus des de l'última actualització de dades, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.477 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 513 en la d'Alacant i 737 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 537.714, de les quals 406.894 han sigut a través de PCR i 130.820 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 28 dies sense defuncions per coronavirus. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d'Alacant i 6 a la província de València.

En l'última jornada han donat positiu tres residents i hi ha sota vigilància activa de control sanitari 3 residències a la província de València.

Pujar