elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Projecte d'hort agroecològic a l'escola Rei en Jaume de Xirivella

Projecte d'hort agroecològic a l'escola Rei en Jaume de Xirivella

  L'escola Rei en Jaume de Xirivella ha decidit donar més força i importància al projecte d'hort escolar encetat fa uns anys. Per este motiu, l'alumnat i professorat de l'escola amb l'ajuda de la Cooperativa agroecològica Els Gira-sols i amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Xirivella han pogut ampliar els espais dedicats a l'hort per disfrutar d'una experiència molt enriquidora a l'escola.

  A l'hort hi ha zona d'arbres fruiters, de flors, d'aromàtiques, 2 bancals elevats, una compostera i un Keyhole, que és una modalitat d'hort africà que inclou la citada compostera al mig de l'hort. L'alumnat que participa en esta experiència reforça de manera pràctica continguts de matèries com matemàtiques, ciències naturals i socials, valors, entre d'altres. A més, els i les jóvens aprenen la diferència entre les hortalisses i fruites conreades de manera agroecològica i les conreades de manera tradicional, així com la importància de reciclar les matèries orgàniques.

  El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, explica que amb esta experiència els xiquets i xiquetes poden reforçar de manera directa i activa el coneixement de les plantes. "És important que l'alumnat sàpiga que es pot produir de manera sostenible i que s'ha de consumir de manera responsable aliments naturals, saludables i de temporada", afirma el regidor.

  Les activitats, que s'han fet dins l'horari lectiu, s'han completat amb una visita a la cooperativa Els Gira-sols i amb una xerrada per als pares i mares sobre alimentació sostenible a càrrec de l'ONG Justícia Alimentària Global.
  La idea és continuar treballant en esta línia i poder ampliar el projecte el curs que ve, de manera que cada vegada més alumnes de l'escola puguen disfrutar d'esta manera de fer les classes que a més de ser molt enriquidora també fomenta la consciència ecològica.

  Pujar