elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El pregó del pròxim diumenge marca l'inici de les Falles a Xirivella

El pregó del pròxim diumenge marca l'inici de les Falles a Xirivella
  MÉS FOTOS
  El pregó del pròxim diumenge marca l'inici de les Falles a Xirivella - (foto 2)

  Xirivella es prepara per a viure intensament les festes de les Falles 2018 amb una agenda ben atapeïda d'actes oberts a la ciutadania, gràcies al programa dissenyat colze a colze entre les comissions falleres i la Regidoria de Festes. La regidora María José García Grande anima a tota la ciutadania a eixir al carrer i viure intensament les falles a Xirivella. L'alcalde, Ricard Barberà, per la seua banda, posa en valor la tasca de coordinació i la bona voluntat de les comissions falleres per fer realitat, un any més, les festes falleres.

  El 4 de març tindrà lloc el tradicional pregó faller. La comitiva eixirà a les 18 hores des de la Casa de Cultura cap al Teatre Auditori Municipal Pepe Correa, on es firmarà el Llibre d'Honor. L'acte acabarà al balcó de l'Ajuntament amb el pregó.

  El dia 10 se celebrarà la Nit d'albaes, a partir de les 23 hores, amb un recorregut per les comissions falleres de Xirivella. I el dia 13 de març tindrà lloc la presentació de la falla de la Gent Major a les 17 hores al Teatre Auditori.
  El dia 14 de març a les 10 hores es farà la xocolatada i crema de la falla del Centre Ocupacional i a a les 17 hores tindrà lloc la crema de la falla de la Gent Major. Serà en el parc de davant de la llar de jubilats i jubilades del Barri de la Llum.

  Ofrenes i Premis a l'Ús del Valencià

  El programa d'actes es completa amb l'ofrena de flors a la Mare de Déu de la Salut, patrona de Xirivella, el dia 16 de març a les 19 hores. I l'endemà, dia 17, entre les 17.30 i les 18 hores, les comissions participaran a l'ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats de València. El sector Quart-Xirivella desfila des de la plaça de Sant Agustí.

  Com és tradició a Xirivella, cada any s'atorguen els premis a l'ús del valencià en les falles. Serà el dia 17 de març a les 12.30 hores a la porta de l'Ajuntament, on totes les comissions es donen cita amb els vestits tradicionals per a participar en un dels actes més vistosos i lluidors de les falles de la localitat.

  Passacarrer, pólvora i foc el dia de Sant Josep a Xirivella

  El dia 19 de març, dia gran de les Falles, les comissions participen en el passacarrer. Començarà a l'església de la Mare de Déu de la Salut a les 12 del migdia.
  A les 14 hores tindran lloc les mascletades. I a partir de les 23.30 hores tindrà lloc la Nit de la Crema amb la qual es posarà el punt i final a les Falles 2018 i s'encetaran les de 2019.

  Pujar