elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una petició signada per tota l’oposició força la convocatòria d’una assemblea extraordinària del Consorci d’Aigües de l’Horta

  • A poques setmanes de l’extinció de l’empresa subministradora, el Consorci no ha pres cap mesura per a tornar a licitar el servici

Tots els partits representats al Consorci d’Aigües de l’Horta sol·liciten una assemblea extraordinària perquè s’explique com es donarà el servei de l’aigua a partir de febrer de 2023.

La petició, encapçalada per l’alcalde de Beniparrell, Voro Masaroca, de Compromís, ha aconseguit sumar els representants de tots els partits polítics en el Consorci: PP, Compromís, Cs y Podem, també el PSOE. D’esta manera es pretén forçar que l’alcalde de Picanya, actual president del Consorci d’Aigües de l’Horta, convoque l'assemblea general del Consorci, amb caràcter d'urgència, perquè es pronuncie sobre la continuïtat del subministrament d’aigua als municipis del consorci a partir del dia 28 de febrer de 2023, data d’extinció de l’empresa mixta Aigües de l’Horta, SA.

Els representants dels diferents partits en el Consorci consideren inacceptable que a setmanes d’extingir-se l’empresa mixta Aigües de l’Horta (51% de capital de l’Ajuntament de Torrent i 49% de capital de Hidraqua, una de les empreses del conglomerat francés Veòlia) no s’haja fet cap proposta a l’Assemblea ni s’haja plantejat cap mesura per licitar un nou contracte. Estes denúncies venen de llarg i són una mostra més de l’opacitat amb què el president del Consorci, el socialista Josep Almenar, dirigeix l’entitat.

L’empresa mixta d’Aigües de l’Horta és la responsable del subministrament de l’aigua als pobles d‘Alfara del Patriarca, Aldaia, Beniparrell, Picanya i Xirivella.

Pujar