elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 'passarel·la del terror' entre Xirivella i València que està a fosques tot l'any

La 'passarel·la del terror' entre Xirivella i València que està a fosques tot l'any
La 'passarel·la del terror' entre Xirivella i València que està a fosques tot l'any
  • Cada nit centenars de vianants i ciclistes han de recórrer la passarel·la totalment a les fosques

Un videoclip de terror, esta és la particular manera de Compromís per Xirivella de demanar una vegada més al Ministeri de Transports i Mobilitat que il·lumine la passarel·la que uneix Xirivella amb València. El vídeo inclou una gravació del trajecte, realitzada per un usuari habitual de la passarel·la.

«Jo mateix passe sovint per la passarel·la i, si de dia ja és desagradable, de nit la veritat és que fa por, està totalment a fosques», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella.

La passarel·la en qüestió és la que uneix el pont de Xirivella amb l’avinguda del Cid i salva el bucle d’incorporació a la V-30. Esta passarel·la va ser una antiga reivindicació de Compromís, que el 2007 va tallar per primera vegada la V-30 per a reivindicar-la, tall que repetiria en diverses ocasions. Finalment el Ministeri va construir la passarel·la en 2014, però amb diverses deficiències que també va denunciar la formació valencianista: absència d’il·luminació, baranes massa baixes, superfície esvarosa i, sobretot, una inclinació superior a la permesa perquè es puga considerar accessible per a cadires de rodes i persones amb dificultats de mobilitat.

Com és sabut, la reivindicació de Compromís va més enllà de la solució als problemes d’esta passarel·la. «Nosaltres necessitem una passarel·la com la que s’està fent a la Torre: independent del pont, ben il·luminada i segura, accessible i amb espais diferenciats per a vianants i ciclistes», explica Ricard Barberà. «No pot ser que 50 anys després de la construcció del Plan Sur, vianants i ciclistes encara estiguem anant a València per la vorera del pont. Tenim dret a una passarel·la digna. Però el Ministeri no ho veu així i projecta una ampliació de la V-30 que només pensa a facilitar el pas de més camions», conclou Barberà.

Pujar