elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella acull demà el 14é Concurs nacional de Números Clown

  Després d'una reeixida setmana en la qual més de 3.000 xiquets van gaudir dels espectacles realitzats en la Mostreta Escolar, la 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella, que enguany posa la seua mirada en la dona clown, inicia demà divendres la seua recta final amb la celebració de la 14a edició del Concurs nacional de Clowns i una programació per a tota la família que es desenvoluparà durant tot el cap de setmana.

  Aquest divendres a la nit, el llenguatge universal del riure inundarà el Teatre Auditori de Xirivella amb la celebració del Concurs de Números Clown Hijas e Hijos de Augusto, que en la seua 14a edició reunirà diferents companyies i artistes procedents de diferents geografies. En aquesta ocasió, el certamen comptarà amb la participació dels valencians Cia. Payasospital en la qual els seus integrants Quique i Txetxe concorreran amb la seua peça El calcetín; Los HermanosTorpelinnide Màlaga i Alacant ho faran amb Un, due, hoop, mentre que els portuguesos Los Testigos pujaran a l'escenari amb Aparición i la companyia sevillana-valenciana Un par de narices ho  farà amb Capulettos. Emoció, rialles i diversió assegurades en un certamen organitzat per la Escuela de Clown Los Hijos de Augusto que tindrà com a presentador i mestre de cerimònies d'aquesta nit única i màgica a Sergi Claramunt.

  Humor absurd, circ y clown musical                                   

  La jornada del dissabte estarà protagonitzada per dues prestigioses pallasses tan diferents com carismàtiques. A les 12.30 del matí, la Plaça de Sant Enric es vestirà de Rojo amb el clown poètic i la dansa de Mireia Miracle Company. Un espectacle que interactua amb el públic per a reflexionar junts sobre la temàtica de les fronteres a través de l'humor, la tendresa i el llenguatge gestual. Un muntatge que ha sigut reconegut, entre altres guardons, amb el Premi Circaire de Circada Off i el Premi Zirkólika al Millor Artista Emergent. Per la vesprada, a les 18:00h, vinguda de França, Paula Malik convidarà al públic a donar curs a la seua animalitat durant el desenvolupament del concert de la Band’Animal, espectacle transgressor de clown musical i humor absurd que es representarà al teatre de Xirivella.

  El diumenge, el festival oferirà tres espectacles. Sis artistes de la Finestra del Nou Circ irrompran a les 12.30 en la Plaça Gerardo Garcés amb malabars, acrobàcies, equilibris, clown i música en directe amb la seua proposta innovadora Memphis Rock andCirk,  i un esmorzar solidari a favor de Payasospital. Procedents de Castella León, la CiaLa risa de la tortuga prendrà a les 18:00h l'escenari del Teatre Auditori amb Hasta la gota per a submergir-nos en l'univers de l'aigua i els seus problemes mediambientals ocasionats pel plàstic. I posaran punt i final a aquesta festa escènica i lúdica Rosana i Nanets Banda Rock, que participaran en la Festa Clown de clausura amb la interpretació dels grans temes de rock en valencià i diversos sketchs teatrals que amenitzaran en la plaça de l'Ajuntament la tradicional xocolatà amb la qual la Mostra s'acomiadarà fins l'any vinent.

  Pujar