elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu

La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu
  MÉS FOTOS
  La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu - (foto 2)
  La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu - (foto 3)
  La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu - (foto 4)
  La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu - (foto 5)
  La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu - (foto 6)
  La Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella tanca la seua 27a edició amb un balanç positiu - (foto 7)

  La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella va tancar aquest diumenge la seua 27a edició després de deu jornades en les quals la figura del clown i l'art de fer riure van brillar amb llum pròpia. Pese a l'ajornament dels espectacles programats en espais tancats per l'evolució de la pandèmia en el municipi, el festival va reprendre el pols amb la seua programació a l'aire lliure, gratuïta i accessible per a tots els públics. Muntatges que es van representar als patis de diversos col·legis de Xirivella i que van ser acollits amb emoció per part de xiquets, majors i famílies.

  La fidelitat del públic amb aquesta cita repleta del millor humor ha sigut sense dubte una de les tòniques d'esta edició dins del marc de #CulturaSegura. Com assenyala l'alcalde de Xirivella, Michel Montaner, “estem molt satisfets amb l'acolliment d'aquesta 27a edició. El municipi ha entés i acceptat la suspensió dels actes en el Teatre Auditori per raons sanitàries i les funcions realitzades a l'aire lliure han tingut una organització exemplar, amb totes les mesures de seguretat i una actitud responsable i col·laborativa per part del públic”. Al que afig que “hem salvat la Mostra en un escenari de gran adversitat i este ha de ser, sens dubte, motiu d'orgull per a tota Xirivella".

  Referent del món del clown i continuïtat assegurada

  Durant estos dies, el públic va gaudir de l'enginy de Quique Montoya, que es va transformar per art de màgia en Tornillo Magic Clown, es va sorprendre amb els salts mortals dels superherois de Crunch de la Cia. Muu o va admirar l'arriscat i temerari espectacle Fili Busters que van oferir Mortelo & Manzani. En la Mostra es van celebrar també unes Oh Limpiadas carregades d'humor en les quals La Sincro ens va descobrir a dues netejadores disposades a batre rècords mundials. Tampoc va faltar el divertit joc de Babo Royal, amb el qual la Cia.Ganso va involucrar al públic assistent per a seguir-li el joc a un rei llunàtic que va proclamar la prohibició de l'avorriment. En aquesta edició tan especial, els espectadors van tindre també l'oportunitat de veure en exclusiva l'actuació estel·lar d'un mite viu, el clown nord-americà Jango Edwards, que va oferir un muntatge creat ex profeso per al festival que vam poder seguir a través de streaming en rigorós directe mentre es representava en un teatre de Barcelona.

  Una programació amb la qual Xirivella, com assegura el seu regidor de Cultura Roberto Romero “ha reafirmat el seu compromís amb la cultura i l'univers clown: “La Mostra va estar en l'aire fins a l'últim instant i va ser una decisió valenta tirar-la avant. Agraïsc públicament el treball incondicional del personal de la Casa de Cultura, que s'ha deixat l'ànima per portar l'humor i els riures en un any tan infaust". Un any més, i ja van 27, la Mostra es consolida així com un referent indiscutible en el món del clown contemporani i assegurant la seua continuïtat per a l'any vinent.

  La 27a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos ha estat organitzada per l’Ajuntament, la regidoria de Cultura y la Casa de Cultura de Xirivella, y patrocinada per  SARC/Diputació de València, l’Institut Valencià de Cultura, la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura i Turisme de Comunitat Valenciana.

  Pujar