elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’aula compartida: una ferramenta contra l’abandó escolar

L’aula compartida: una ferramenta contra l’abandó escolar

  El projecte Aula compartida de Xirivella està donant molt bons resultats en el primer curs de la seua implantació a la localitat. Per això, l'IES Gonzalo Anaya ha decidit sumar-se a la inciativa que pretén combatre l'abandó escolar. Este dimarts s'ha firmat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la direcció del centre.

  D'esta manera els dos instituts de la localitat oferiran este programa específic d'atenció a la diversitat de l'alumnat, especialment destinat a aquells que estiguen en risc d'exclusió social i amb conductes disruptives que, en moltes ocasions, acaba en la no obtenció del graduat en ESO.

  Este programa combina horari lectiu amb tallers o activitats pràctiques amb entitats col·laboradores, com el Centre Andalús o l'Associació d'Ames de Casa Tyrius, i departaments del propi Ajuntament, com ara Biblioteques, Joventut o Serveis Socials.

  L'alumnat ix de l'aula per a fer tallers i activitats específiques, com ara animació lectora a les Biblioteques, treballs audiovisuals a l'Auditori Municipal, sessions de rols amb la psicòloga de la Casa de la Dona i tallers d'aricultura ecològica al Centre Jove. A més, fan tallers de música i flamenc al Centre Andalús i taller de cuina a les Ames de Casa Tyrius.

  "El programa Aula compartida és una experiència molt positiva que unix l'experiència dels equips docents dels centres, amb els tècnics dels departaments de l'Ajuntament i la col·laboració desinteressada de les associacions. Totes i tots treballant colze a colze per a reduir el fracàs escolar i incentivar l'alumnat a continuar la seua formació", explica la regidora d'Educació, Encarna Martí.

  Pujar