elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'associació «Rincón Taurino» de Xirivella intenta boicotejar l'inici de les festes locals

  L'associació «Rincón Taurino» de Xirivella va intentar anit boicotejar el pregó institucional amb què l'Ajuntament de la localitat dóna l'inici a les festes del 2016.

  Un grup de membres d'este col·lectiu es va concentrar a la mateixa plaça del consistori on estava programat l'acte oficial, amb una pancarta, altaveus, música, xiulits i tambors que varen fer sonar amb tota la intensitat en el moment en què l'alcalde Michel Montaner pronunciava el pregó.

  Membres de l'Equip de Govern i de l'associació acordaren que podrien manifestar les seues reivindicacions abans de l'inici de l'acte, però una vegada començat respectarien el pregó, cosa que finalment no va passar i es va faltar al respecte cridant i insultant l'alcalde durant la seua intervenció.

  Des del govern local es lamenta l'actitud del «Rincón Taurino»
  «Manifestem el nostre rebuig més absolut. Les actituds antidemocràtiques i la falta de respecte que han demostrat cap a l'Ajuntament i contra els veïns i veïnes de Xirivella mereixen el nostre rebuig. El pregó ha servit per a reconéixer l'esforç de la gent jove que han eixit del país per trobar un futur millor i que no podran estar les festes amb familiars i amistats. Exactament igual com els nous xirivellers i xirivelleres arribats de tots els racons del món amb l'esperança de construir el seu futur al nostre país. Xirivella sempre ha sigut un poble acollidor i tolerant.

  Per això sorprén i fa ràbia que un grup de persones hagen volgut aprofitar l'acte institucional per a insultar la ciutadania, intentant boicotejar l'inici de les festes que són de tot el poble. Però la Democràcia està per damunt d'estos comportaments i Xirivella també.

  Estem convençuts que tots els partits democràtics estan en contra del que ha ocorregut en el pregó institucional i que així ho expressaran públicament. La unió dels demòcrates és imprescindible davant de postures extremistes».

   

  Pujar