elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Xirivella presenta un recurs de reposició per a ampliar l'horari de la línia d'autobús L-5A

L'Ajuntament de Xirivella presenta un recurs de reposició per a ampliar l'horari de la línia d'autobús L-5A

  L'Ajuntament de Xirivella ha presentat un recurs de reposició contra la resolució del 29 de març del 2019 sobre l'aprovació definitiva del projecte de servei públic de transport CV-106 València Metropolitana Oest, que regularà la freqüència i recorregut dels autobusos.

  Amb este recurs l'Ajuntament demana que es prolongue l'horari del servei de transport públic d'acord, almenys, a les franges horàries prestades per altres serveis, com pot ser el Metre o l'EMT, per a evitar que els usuaris i usuàries que els utilitzen no puguen realitzar el transbord necessari per a arribar al seu punt de destí.

  Així, des del consistori es pretén que es modifique l'última expedició de la línia L-5A i que s'amplie el seu horari fins a la 01.00 h tots els dies de la setmana, no solament els caps de setmana, al·legació que va ser desestimada per la Conselleria, ja que consideren que l'horari actual “és una oferta adequada a la demanda potencial”. Actualment, la resolució CV-106 contempla el següent horari: de dilluns a dijous, a les 22.10 h des de València i a les 22.55 des de Quart de Poblet, i divendres i dissabtes, servei nocturn fins a les 4.30 h.

  A més, este recurs hauria de considerar-se des d'una perspectiva de gènere, tenint en compte que les dones solen ser majors usuàries del transport públic, i per això, ha de garantir-se la seua seguretat perquè no es limite la seua mobilitat.

  Per tant, i per a obtindre un servei amb un horari més ampliat tots els dies de setmana i garantir la seguretat dels seus usuaris i usuàries, l'Ajuntament de Xirivella sol·licita que es tinga per incorporada la present al·legació al recurs de reposició interposat amb data del 26 d'abril del 2019, per a modificar i ampliar l'horari de la línia L-5A.

  Pujar