elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Foment elevarà la barana del pont que uneix Xirivella amb l'Avinguda del Cid

Foment elevarà la barana del pont que uneix Xirivella amb l'Avinguda del Cid
  • L'obra reforçarà la seguretat dels centenars d'usuaris que creuen diàriament el pont i evitarà els repetitius casos de suïcidi en aquesta ubicació

MÉS FOTOS
Foment elevarà la barana del pont que uneix Xirivella amb l'Avinguda del Cid - (foto 2)
Foment elevarà la barana del pont que uneix Xirivella amb l'Avinguda del Cid - (foto 3)
Foment elevarà la barana del pont que uneix Xirivella amb l'Avinguda del Cid - (foto 4)

Millorar la seguretat per als vianants i evitar casos de suïcidi que tenen lloc al pont que uneix València amb Xirivella per la A3 sobre el llit de Túria. El Ministeri de Foment ha donat el vistiplau a una de les obres més esperades a Xirivella. En unes setmanes, segons han confirmat fonts ministerials a l'Ajuntament, començaran les obres per elevar la barana de la vorera del pont de la A3 sobre el nou llit del Túria. L'elevació reforçarà notablement la seguretat dels centenars d'usuaris que creuen diàriament la passarel·la que connecta Xirivella amb la ciutat de València.

"A mesura que ha anat creixent el trànsit de persones a la passarel·la, creixien les exigències de la ciutadania perquè es reforçara la seguretat", indica Michel Montaner, alcalde de Xirivella. "El nostre treball com a ajuntament ha estat traslladar aquesta inquietud al Ministeri, sense deixar d'insistir en cap moment en la importància de l'obra", afegeix l'alcalde.

El projecte comporta l'elevació de la barana metàl·lica que protegeix de la caiguda al riu, el desnivell arriba a 15 metres d'altura en el tram més elevat. "El perill per al trànsit de vianants i vehicles de mobilitat personal és evident amb l'actual protecció", ressalta Karin Jansen, regidora de Mobilitat. "El següent pas de l'Ministeri ha de ser permetre l'ús compartit de vianants i ciclistes garantint també l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda", conclou Jansen.

Les obres començaran de manera "imminent" i està previst que concloguen abans de gener, segons els terminis manejats per Foment. S'actuarà sobre les baranes metàl·liques de banda i banda del viaducte en una extensió de 750 metres de longitud.

Pujar