elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Figa Fest, l’aposta pel rock mestís de Compromís

Figa Fest, l’aposta pel rock mestís de Compromís
  MÉS FOTOS
  Figa Fest, l’aposta pel rock mestís de Compromís - (foto 2)

  No són pocs els joves de Xirivella que reclamaven un festival de rock valencià en les festes del poble. Finalment el tindran gràcies al col·lectiu local de Compromís per Xirivella, que organitza i finança el festival. La cita: el pròxim divendres 14 de setembre, a les 22.30 h, al pàrquing de la plaça de Sant Josep - Jesús Ferrando (davant el centre de Salut) amb entrada gratuïta i amb un cartell que inclou alguns dels grups que més estan triomfant entre el públic addicte al rock valencià en els festivals d'este estiu.

  Obrirà foc Maldats, un grup que aposta fort pel mestissatge, amb una barreja d'estils com l'ska, el rock, el reagge o el rap. El seguirà Ràdio Rude, la banda de referència de l'ska a l'Horta Sud i més enllà que està guanyant cada dia més popularitat amb els seus directes potents. I per a tancar el Figa Fest un plat fort: Jazzwoman, l'aldaiera que fa rap de la terreta a colp de matxet, acompanyada d'altres rapers i raperes del col·lectiu Periferia Norte.

  Fins a l'any 2015 Compromís va ser un referent en les festes d'esta localitat, amb un barracó que oferia cada nit actuacions dels grups i solistes valencians amb més tirada. «Amb l'entrada de Compromís en el govern de Xirivella –explica Silvia Villena, secretària d'organització del partit– haguérem de renunciar al barracó, però continuàvem amb ganes d'aportar alguna cosa a la festa del nostre poble i ara ens hem decidit a fer un festival amb la categoria que se mereix la gent jove de Xirivella».

  El Figa Fest es finançarà amb els diners que es recapten amb la venda de menjar i beguda a preus populars durant els concerts i amb les aportacions del col·lectiu local. «Organitzar un festival és un maldecap tremend, és molt complex. No sols perquè els ajuntaments exigixen molts requisits, sinó també perquè ara el públic està molt aveat a anar de festival i és molt exigent, no els pots oferir qualsevol cosa, però nosaltres l'estem organitzant amb molta il·lusió. Ens agradaria molt que l'oferta del rock valencià es consolidara en les festes de Xirivella», explica Silvia.

  Pujar