elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs denuncia que el govern rebutja donar ajudes per a l'educació de 0 a 3 anys a totes les famílies de Xirivella

Cs denuncia que el govern rebutja donar ajudes per a l'educació de 0 a 3 anys a totes les famílies de Xirivella
  • Lozoya: “Pretenem que ningú es quede fora i que no es discrimine a cap escolar per estar matriculat en un centre privat o concertat”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Xirivella, Enrique Lozoya, ha denunciat que “el govern rebutja donar ajudes per a l'educació de 0 a 3 anys a totes les famílies de Xirivella”. “Reclamem fórmules que protegisquen també els que s'han quedat fora de la xarxa pública de centres infantils de primer cicle, però PSPV, Compromís i Podem han votat en contra de la nostra moció”, ha explicat. 

A més, ha defensat, “és necessari que les ajudes siguen accessibles a totes les famílies amb independència dels recursos econòmics que tinguen, encara que s'ha de donar cobertura sobretot a les de rendes baixes o d'inclusió”. 

Igualment, ha argumentat Lozoya, “considerem que s'ha incloure a l'alumnat dels centre privats en el repartiment de bons per a material escolar en el pròxim curs 2021-2022 així com en el complement de les quantitats que aporta la Conselleria a través del Bo Infantil”. 

En la mateixa línia, el regidor de Cs ha demanat “incorporar als centres d'educació infantil privats en el Consell Escolar Municipal, donant-los la representativitat que mereixen, i senyalitzar vertical i horitzontalment aquests centres educatius”. 

En definitiva, ha argumentat, “entenem que s'ha de ser coherent i saber gestionar el públic i el privat, l'equip de govern ha de deixar fóra les idees partidistes i mirar per la qual cosa és bo i útil per a Xirivella”. “No poden oblidar que els centres infantils privats generen llocs de treball que es podrien destruir si se'ls abandona”, ha advertit. 

Pujar