21 de setembre de 2020 21/9/20

Els Consells de Barri de Xirivella compten amb una plataforma de participació virtual

Els Consells de Barri de Xirivella compten amb una plataforma de participació virtual - (foto 1)

  La plataforma Xirivella Participa torna a obrir el seu fòrum virtual, permetent la participació ciutadana mitjançant la proposta d'accions concretes per a millorar el nostre municipi.

  Este fòrum virtual facilita que les propostes que es tramiten a través d'ell de forma no presencial queden recollides i documentades, afavorint així la reflexió i intercanvi d'idees entre totes les persones i col·lectius interessats, i el seu posterior trasllat i debat en el Consell de Barri.

  Igual que en els espais de participació presencial del barri, en la plataforma es pot debatre sobretot el que afecta la qualitat de vida de veïns i veïnes i que depén de l'Ajuntament, tals com equipaments i serveis municipals, plans comunitaris i de convivència, manteniment d'espais públics, seguretat, plantejament urbanístic, programes d'actuació i altres temes d'interés per al barri.

  La recollida de propostes per als pròxims consells de barri està oberta fins al 30 de setembre. No obstant això, la plataforma es mantindrà sempre activa, per la qual cosa una vegada finalitzen els consells d'octubre, es poden continuar fent les aportacions sobre qüestions que afecten els seus barris. En este sentit, per a recopilar i traslladar aquestes propostes realitzades a través de la plataforma, es dóna un termini fins al 31 de gener per a la sessió de febrer.

  Mónica Sánchez, regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Xirivella, afig que "a fi d'ampliar i millorar la participació de tots els veïns i veïnes de Xirivella, des de la web de l'Ajuntament es posa a disposició aquesta plataforma online, on podreu decidir i debatre sobre les diferents accions de millora proposades per al vostre barri. A participar s'aprén participant, i per això vos espere en els pròxims Consells de Barri".

  Consells de barri, què són?

  Els consells de barri són un òrgan de participació ciutadana que recull les reflexions conjuntes entre la ciutadania, les associacions i les autoritats municipals sobre assumptes que afecten la vida quotidiana del barri, implicant de forma directa i responsable a la ciutadania en les gestions municipals.

  A Xirivella hi ha quatre consells constituïts: barri de la Llum, Mont de Pietat i Sant Ramon, Samarra – avinguda de la Pau i zona centre. Es reuneixen amb caràcter ordinari en la primera quinzena de febrer, juny i octubre, en sessió plenària oberta al públic.

  Els pròxims consells de barri es realitzaran el 3 d'octubre (plaça Sant Joan), 4 d'octubre (plaça Sant Enric), 15 d'octubre (plaça Alqueria Nova) i 16 d'octubre (plaça Sant Francesc de Paula), a les 18.30 h.
  Coneix el que es fa al teu barri i proposa!

  Pujar