elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís Xirivella vol més protecció per al personal municipal davant l’onada de calor

Compromís Xirivella vol més protecció per al personal municipal davant l’onada de calor
  • Els valencianistes presenten una moció perquè l’Ajuntament implante protocols clars per a evitar colps de calor en el personal que treballa a l’exterior

  • Compromís demana flexibilitat per adaptar els treballs en l’exterior a l'onada de calor

Compromís per Xirivella presenta dijous vinent una moció en què demana que l’Ajuntament de Xirivella implante diverses mesures per a evitar els colps de calor entre els empleats municipals que han de treballar en l’exterior.

«L’Ajuntament de Xirivella sempre ha mostrat preocupació i sensibilitat per la seguretat i la salut laboral del seus treballadors i treballadores. Però ara el canvi climàtic obliga a concretar les mesures de protecció del personal que ha de treballar en obres i altres activitats a l’exterior, en condicions extremes», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. «Com han fet altres ajuntaments –continua el regidor, la primera mesura és reunir d’urgència el comité de seguretat i salut de l’Ajuntament».

La constatació que els fenòmens atmosfèrics extrems provocats pel canvi climàtic cada volta seran més freqüents obliga les administracions a prendre mesures de protecció dels seus treballadors i treballadores i també a vigilar l’actuació de les empreses subcontractades. En este sentit, Compromís per Xirivella considera necessari que l’Ajuntament flexibilitze horaris per a evitar els treballs a l’exterior en les hores més adverses.

«Per desgràcia, cada volta hi haurà més onades de calor i episodis de vents extrems o de pluges intenses i l’Ajuntament hauria d’anar preparant-se; juntament amb les seccions sindicals, hauria de redactar uns protocols de prevenció que ajuden a reduir els riscos», conclou Barberà.

Pujar