11 d’abril de 2021 11/4/21

Compromís per Xirivella opta per fer una oposició responsable i col·laborativa

Compromís per Xirivella opta per fer una oposició responsable i col·laborativa - (foto 1)

    Finalment el pacte entre PSPV-PSOE, Compromís i Podem no es reeditarà en la nova corporació de Xirivella. Això sí, Compromís garantix la investidura del candidat socialista i la seua col·laboració en l’aplicació de polítiques d’esquerra.

    «Ens sap greu que no s’haja pogut arribar a un pacte de govern perquè hem fet molt d’esforç en les negociacions, però tampoc és un drama», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella. «A partir d’ara la meua companya Puri Botella i jo tractarem de fer una doble funció: d’una banda plantejarem propostes d’esquerres i donarem suport amb els nostres vots a totes les polítiques progressistes que plantege el PSPV-PSOE. D’una altra, i com a partit d’oposició, fiscalitzarem l’acció de govern», explica Ricard Barberà, que qualifica la posició que assumirà Compromís d’«oposició responsable i col·laborativa»

    A Xirivella serà una situació insòlita, ja que serà la primera vegada que el govern necessitarà arribar a acords amb una força d’esquerres que no forma part del govern. «Es tracta d’una posició molt responsable i necessària, ja que Xirivella necessita una veu que fiscalitze l’acció de govern des de l’esquerra», explica Barberà. «A més, tenim la tranquil·litat que el PSPV-PSOE, amb nou regidors més la regidora de Podem, podrà afrontar les tasques de govern, sobretot si tenim en compte el reforç tan considerable que Michel Montaner planteja quant a personal de confiança», puntualitza Barberà.

     

    Pujar