elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les obres d'insonorització de l'escola Rei en Jaume de Xirivella

Comencen les obres d'insonorització de l'escola Rei en Jaume de Xirivella

  L'empresa pública encarregada de la gestió dels aeroports a Espanya, AENA, després d'anys de reivindicacions per part de la comunitat educativa, començarà la insonorització de l'escola Rei en Jaume de Xirivella demà dimecres 13 de març. Així ho ha confirmat AENA a la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Xirivella que dirigeix Boro Montroy. El pas continu dels avions en horari lectiu causa un nivell de soroll que provoca problemes de concentració en l'alumnat i en el personal laboral de l'escola.

  L'empresa adjudicatària per a l'execució de l'obra és TEVASA, i tindrà una durada de tres mesos, comptant amb un pressupost de 361.403,04 euros. A més a més, s'ha programat l'actuació en coordinació amb el centre per tal que afecte el menys possible a les classes; a les aules d'infantils es realitzaran les oportunes actuacions d'insonorització en períodes no lectius.

  El director de l'escola, José Valenciano, ens explicava que «han passat ja uns quants anys en els quals les famílies i la direcció han anat denunciant el que era un fet innegable: no es pot fer classe adequadament quan cada pocs minuts t'interromp el soroll del pas d'un avió. [...] Agraïm públicament a AENA que finalment haja estat receptiva i a la regidoria de Medi Ambient pel suport donat a esta escola», conclou el director.

  L'aïllament acústic d'este centre escolar era un dels objectius de la regidoria que dirigix Boro Montroy i que ha estat en contacte directe amb AENA per tal de pressionar i aconseguir incloure esta escola en el pla d'insonoritzacions. «Estem satisfets perquè amb l'actuació es mostra sensibilitat amb la problemàtica i s'atenen les contínues demandes que hem anat traslladant a AENA. Una vegada més, es demostra que traslladar l'esperit reivindicatiu de la societat civil organitzada a les institucions dóna els seus fruits», es complau el regidor.

  Per a l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, «Es tracta d'una magnífica notícia per a la comunitat educativa. A Xirivella mantenim des de fa anys, una lluita contínua per a minimitzar l'impacte de les infraestructures com l'aeroport, l'A-30 o la V-30 i que dificulten la vida diària dels veïns i veïnes del nostre municipi».

  Per la seua banda, la regidora d'Educació, Encarna Martí, valora molt positivament esta acció i felicita a tota la comunitat educativa del Rei En Jaume. A més a més, afig que «Des de l'Ajuntament s'estan utilitzant tots els mitjans necessaris perquè les obres s'executen de la manera més ràpida possible i amb la màxima normalitat».

  Pujar