elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·legis, instituts i l'Ajuntament de Xirivella es coordinen contra la violència escolar

Col·legis, instituts i l'Ajuntament de Xirivella es coordinen contra la violència escolar

  Una representació de la comunitat educativa de col·legis i instituts de la localitat s'han reunit amb la regidora d'Educació, Encarna Martí, amb l'objectiu d'encetar actuacions d'àmbit municipal per a sensibilitzar i previndre la violència i l'assetjament escolar de l'alumnat.

  La proposta ix des de la corporació local i pretén, en paraules d'Encarna Martí, «crear un futur Observatori o Pla Local per a previndre i actuar davant la violència en les nostres aules, amb distints nivells de treball i amb la conjunció d'experiències i propostes de la comunitat educativa».

  A esta primera reunió han assistit representants de centres escolars, en la figura del coordinador o coordinadora d'igualtat i convivència, representants de les AMPA dels centres educatius i docents dels dos instituts públics del municipi amb la coordinació de les psicòlogues del Servei de Psicologia Comunitària i Educativa de Xirivella, Mari Luz Borque i Cristina Gómez.

  «Només hem començat però ja tenim propostes que haurem de perfilar per a este curs escolar amb la intenció de portar-les endavant, ja que és un objectiu prioritari de la Regidoria d'Educació i una necessitat que reclamen l'alumnat i les famílies de Xirivella», afirma Cristina Gómez, coordinadora del Servei de Psicologia municipal.

  Un dels objectius de les accions conjuntes és educar en la diversitat, la igualtat i el respecte entre homes i dones des de l'escola. Precisament, per a commemorar el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, les escoles i instituts de Xirivella llegiran un manifest de rebuig i condemna minuts abans de començar les classes.

  Pujar