elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnat de l'IES Ramón Muntaner de Xirivella aconsegueix el primer premi en un concurs internacional de ciències

Alumnat de l'IES Ramón Muntaner de Xirivella aconsegueix el primer premi en un concurs internacional de ciències

  L'estudiantat de l'institut Ramón Muntaner de Xirivella està d'enhorabona després d'aconseguir el primer premi en el concurs de ciències 'Ciencia en Acción' celebrat a Viladecans (Barcelona) el passat 5 al 7 d'octubre. Alumnes del municipi van presentar la seua investigació '¿A qué te sabe el UMAMI?' en la modalitat de laboratori de biologia de la XIX edició del concurs, amb més de 400 participants de 9 països diferents.

  “Des del consistori celebrem este premi a la investigació, al futur, i a Xirivella tenim la sort que hi haja investigadors i investigadores que estudien en un centre públic, això significa que l'educació pública funciona en el nostre municipi” comenta Encarna Martí, regidora d'Educació.

  L'umami és el cinqué sabor, l'últim descobert juntament amb el dolç, el salat, l'àcid i l'amarg, definit com a deliciós gràcies al sabor que el glutamat monosòdic (E-621 o potenciador de sabor) li proporciona. Els i les joves de Xirivella van descobrir a través de les seues investigacions que hi ha persones que si proven el glutamat monosòdic pur els arriba a saber desagradable i gens deliciós. Això va ser el resultat de diferents tastos del potenciador que li van oferir a unes 600 persones, traient com a conclusió que al 40% de les persones li agrada, al 40% no li agrada i al 20% restant ho nota, per l'existència de diferents gens per a cada grup de persones.

  Per  la seua part, l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, afig que “M'alegra que Xirivella siga notícia per coses com esta, molt bon treball de l'IES Ramón Muntaner de Xirivella. La investigació en l'àmbit de la ciència i la tecnologia és un món apassionant. M'encanta que el jove alumnat de l'IES Ramón Muntaner haja pogut disfrutar d'esta experiència”.

  L'alumnat de Xirivella va ser l'únic representant de la Comunitat Valenciana en el concurs, distingint a Ana Rodríguez Zapata, Victoria Jordán Cosa, Estrella Ramón Parra, Sergio Bueno Arenas, Alba García Velasco, Elisabeth Gilabert Jiménez, Nacor Olmos Caballero, Alejandro García De la Font, Juan José Martínez Aparicio, Brega Jordán Silvestre i Eva Cantera Corpas, de 4t de l'ESO. Sens dubte, un merescut premi que reconeix el seu gran esforç i interés per la ciència. Enhorabona!

   

   

   

   

   

  Pujar