22 d’octubre de 2019 22/10/19

Acceptades les competències del Pla Edificant per a la renovació dels CEIP Miguel de Cervantes i Ramón y Cajal de Xirivella

Acceptades les competències del Pla Edificant per a la renovació dels CEIP Miguel de Cervantes i Ramón y Cajal de Xirivella - (foto 1)
  • El Pla Edificant de la Generalitat permet reformar les infraestructures dels centres educatius del municipi, agilitzant d’esta manera els treballs de millora de les escoles i instituts

El passat dimecres 22 de maig es va celebrar un plenari extraordinari per tal d’aprovar l’acceptació de competències en matèria d’infraestructures educatives per a la realització del Pla Edificant per al CEIP Miguel de Cervantes i Ramón y Cajal, un tràmit administratiu necessari per a  que comencen ràpidament les obres que necessiten estes dos escoles.

En el cas del CEIP Miguel de Cervantes, es tracta d’una millora de la façana, a fi d’eliminar clivelles i millorar la coberta. També s’instal·larà un nou sistema de calefacció i sistemes de protecció contra incendis. A més, s’eliminaran les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor. La inversió prevista en el Cervantes és d’1.225.895 euros.

Per la seua part, al CEIP Ramon i Cajal, es milloraran les finestres exteriors, es canviaran els llums i es renovarà el sistema de calefacció. El projecte també inclou la instal·lació de sistemes de protecció contra incendis i l’eliminació de barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor. La inversió prevista en el Ramon i Cajal és d’1.223.582 euros.

El Pla Edificant, impulsat per la regidoria d’Educació d’Encarna Martí, pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació d’expedients per a les actuacions prioritàries. Els municipis, com Xirivella, fan les sol·licituds una vegada escoltada la comunitat educativa i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments.

ocultar
Acceptades les competències del Pla Edificant per a la renovació dels CEIP Miguel de Cervantes i Ramón y Cajal de Xirivella
Pujar