25 de novembre de 2020 25/11/20

Ximo Puig no descarta tancar la Comunitat Valenciana durant el pont “si fóra necessari”

Ximo Puig no descarta tancar la Comunitat Valenciana durant el pont “si fóra necessari” - (foto 1)
  • El president de la Generalitat explica que, ara com ara, els habitants de Castelló, València i Alacant poden moure's entre províncies

La Comunitat Valenciana està vivint un augment de l'impacte del coronavirus en els últims dies: la pressió hospitalària ha crescut un 50% i la incidència acumulada en els últims 14 dies ha crescut fins als 171 casos. Una situació que preocupa a la Generalitat i per això la Comunitat Valenciana va ser de les primeres a anunciar el toc de queda dijous passat.

Aquest dimarts, a més, en una entrevista en ‘Espill Públic’ Ximo Puig ha reconegut que no descarta tancar la Comunitat si fóra necessari, com l'estan estudiant altres comunitats. Així, el president de la Generalitat, ha reiterat que “per descomptat” es tancarà abans del pont de Tots els Sants “si fóra necessari”.

Però, matisa, en aquests moments no es contempla perquè abans és necessari estudiar l'evolució de la pandèmia així com els efectes de les restriccions. Puig insisteix que “els habitants de València, Alacant i Castelló sí que poden viatjar entre províncies”.

Cal recordar que existeix una restricció de mobilitat nocturna entre les 00.00 i les 6.00 del matí i s'han limitat les reunions a un màxim de sis persones: “Les mesures han de prendre's en el moment en el qual siguen el més eficaços possibles i hui dia estem veient com evoluciona el seguiment de les mesures restrictives, analitzarem permanentment la situació i s'adoptaran les mesures oportunes”.

Sobre la incidència acumulada de 171 casos per cada 100.000 habitants, Ximo Puig reconeix que són dades millors que altres països com França, Països Baixos o Gran Bretanya, la qual cosa “no ha de portar-nos a un missatge d'autosatisfacció ja que aquestes dades “estan fora d'objectiu desitjable d'arribar a menys de 50”.

Ximo Puig ha recordat que per a contindre al virus es van contractar a més de mil rastrejadors a principis d'estiu i ara es disposa de 1.500. El problema és que la propagació tan massiva “fa que la traçabilitat es perda en molts àmbits”. Davant aquesta realitat avisa que s'hauran de prendre “noves decisions restrictives si no som capaces de controlar la situació”.

Pujar