2 de desembre de 2020 2/12/20

Ximo Puig anuncia que sol·licitarà que la Comunitat passe a la fase 2 l'1 de juny

Ximo Puig anuncia que sol·licitarà que la Comunitat passe a la fase 2 l'1 de juny - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ximo Puig anuncia que sol·licitarà que la Comunitat passe a la fase 2 l'1 de juny - (foto 2)

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquesta setmana vinent la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública presentarà la documentació per a sol·licitar que el conjunt de la Comunitat Valenciana passe a la fase 2 a partir de l'1 de juny i també ha plantejat al Govern central la necessitat d'abordar amb les comunitats l'adopció de mesures per a garantir la igualtat de les famílies en l'accés a les màscares.

  Així ho ha avançat durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació després de l'onzena reunió mantinguda amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i amb la resta de presidents i presidentes de les comunitats autònomes per a abordar la situació de la pandèmia de COVID-19.

  El *president ha subratllat que les dades sanitàries i les recomanacions de persones expertes aconsellaven aquesta setmana consolidar la situació i no demanar la progressió a la fase 2 a partir del 25 de maig. Es va decidir "per prudència, per responsabilitat i per no anar cap endarrere en aquesta desescalada".

  No obstant això, ara, després de la bona evolució sanitària constatada aquesta setmana, a partir d'aquest mateix dilluns es presentarà la documentació per a sol·licitar que tota la Comunitat puga entrar en la fase 2 a partir de l'1 de juny.

  "Així tindrem la garantia necessària per a una reactivació més robusta, més vigorosa, perquè és molt allò que ens juguem. Per això, ha afegit "anem pas a pas" i "amb prudència, amb confiança, amb responsabilitat", ja que la Generalitat "mai serà imprudent" amb la salut de la ciutadania.

  El *president ha explicat que l'evolució de la pandèmia és clarament positiva en la Comunitat Valenciana, com ho demostra que, en els últims 15 dies, han augmentat un 23% les altes, s'han reduït les persones hospitalitzades a menys de la meitat i a més el nombre de persones ingressades en les UCI són 32, una tercera part de les quals hi havia fa dues setmanes.

  Respecte a la incidència en els últims 14 dies, ha subratllat que la mitjana de casos continua sent 2,5 vegades inferior a l'estatal. "Som la segona comunitat que més ha incrementat el número de PCR: un 20% més en la setmana passada. I hem descobert un fet interessant: de les 5.300 proves realitzades entre el dijous i el divendres, només un 7% de casos van ser positius. Això ens indica que la transmissió és baixa i que som capaces d'anar detectant-la diàriament", ha defensat.

  "Si bé s'ha detectat un repunt en l'índex de reproducció del virus que ens obliga a ser prudents" la situació "és més favorable que fa dues setmanes i que la setmana passada", ha afegit.

  Pujar