27 de novembre de 2020 27/11/20

Ximo Puig anuncia el toc de queda en la Comunitat Valenciana, encara que de manera unilateral

Ximo Puig anuncia el toc de queda en la Comunitat Valenciana, encara que de manera unilateral - (foto 1)
  • Serà des de les 00.00 fins a les 6.00 encara que es desconeix la data exacta en el qual s'imposarà, però serà a partir de la setmana que ve

La falta de consens en el Consell Interterritorial de Sanitat ha obligat a la Generalitat Valenciana a prendre mesures pel seu compte. El president ha anunciat que s'aprovarà en les pròximes hores una resolució per la qual es restringirà la mobilitat nocturna en tota la Comunitat.

La mesura, que s'està elaborant des del departament de l'Advocacia de la Generalitat, haurà de ser ratificada pel TSJCV. Encara no hi ha moment d'entrada en vigor però se sap que es prolongarà fins al 9 de desembre.

“Som a temps d'impedir que la situació de la pandèmia empitjore com ha ocorregut en altres països. Som a temps de prendre decisions que permeten a portar nivells que tant d'esforç ha costat” ha defensat el president, Ximo Puig.

La restricció serà des de la mitjanit fins a les sis del matí, les hores que es consideren més crítiques. Tal com ha explicat el president, en aqueixa franja horària només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tinguen una urgència mèdica o que es desplacen per a atendre persones dependents. La mesura busca limitar el principal focus de contagis: les reunions de caràcter social, els botellons i les festes privades, que atempten contra la salut del conjunt de la ciutadania.

"Els esperarem fent camí"

"A nosaltres ens agradaria una solució comuna" per a tota Espanya, modulable segons la situació de cada territori, però no ha sigut així, per la qual cosa la Comunitat Valenciana "prendrà les seues decisions"."Els esperarem fent camí", ha atallat. "No es tracta de prendre les decisions quan estiguem pitjor, es tracta de prendre-les ara", ha defensat el cap del Consell, que ha al·ludit al fet que aquest confinament nocturn no és una mesura "dràstica" en termes econòmics perquè no afecta cap activitat econòmica que estiga permesa en l'actualitat.

"La decisió s'adopta per a frenar el virus i protegir la salut, evitar l'adopció de mesures més dures en les pròximes setmanes i arribar a les setmanes prèvies al Nadal en la millor situació sanitària possible davant l'augment de la mobilitat i l'activitat comercial d'aqueixes festes", ha agregat el president, que ha avançat que les mesures complementàries que també s'implantaran en els pròxims dies en cap cas passen pel tancament de la restauració.

"Ara som a temps d'impedir que la situació de la pandèmia empitjore, a temps de prendre decisions que permeten tornar als nivells que, amb punt d'esforç, havíem aconseguit i a temps de continuar demostrant la prudència que ha distingit a la societat valenciana", ha insistit Puig. "La relaxació ja no és una opció", ha dit el màxim responsable del Consell en la seua crida a la responsabilitat individual de cada ciutadà i de cada ciutadana per a eixir d'aquesta difícil situació.

 

Pujar