elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ximo Puig advoca pel diàleg a Catalunya i adverteix que les reformes territorials han d'arribar

Ximo Puig advoca pel diàleg a Catalunya i adverteix que les reformes territorials han d'arribar
  • El President reclama que la reforma del sistema de finançament es duga a terme “sense privilegis” per a “poder garantir els serveis públics essencials”

El President de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha advocat avui per continuar amb el diàleg a Catalunya perquè “si volem viure junts ens hem d'entendre” al mateix temps que ha advertit que “les reformes territorials han d'arribar a totes les autonomies”. Així s'ha referit Ximo Puig en declaracions prèvies a la celebració del Comitè Federal del PSOE, durant les quals també ha reclamat que la reforma del sistema de finançament es duga a terme “sense privilegis” per a “poder garantir els serveis públics essencials”.

En aquest sentit, el secretari general dels socialistes valencians ha explicat que la qüestió del finançament “està encapçalada per la Comunitat Valenciana” i ha apostat per aconseguir un nou model “que garantisca la igualtat entre espanyols, alguna cosa que ara no s'està garantint”. A més, Ximo Puig ha recordat que “el Govern de Rajoy el va deixar apartat i ara contínua aparcat” i ha reclamat “un gran acord, sense privilegis, perquè ara hi ha asimetries que no es poden resistir”.

En la mateixa línia, el president ha assenyalat que “en aquest moment cal tenir màxima confiança en el Govern” per a continuar avançant i ha lamentat que “la dreta espanyola siga un dissolvent per a la cohesió”: “Estan obstinats que en qualsevol situació han d'haver-hi derrotats, quan la societat ha de conviure des del respecte i la cohesió” ha defensat Ximo Puig, al mateix temps que ha reiterat que des del PSOE “estarem treballant per a ajudar, cooperar i avançar per a fer un projecte d'Espanya possible, real i de futur”.

D'altra banda, referent a la situació de la pandèmia el president ha demanat “extremar la prudència” especialment als més joves i insistit que l'estratègia per a superar la crisi sanitària és “la prevenció, la prudència i agilitar la vacunació”. “Encara estem en pandèmia i hem d'aconseguir que la prudència impere” ha insistit Ximo Puig.

Finalment, sobre la celebració del Comitè Federal el secretari general del PSPV-PSOE ha explicat que l'objectiu és “fixar l'agenda dels pròxims mesos” la qual estarà basada “en la superació de la pandèmia i en la recuperació econòmica, social i emocional”.

Pujar