20 d’octubre de 2020 20/10/20

Xilxes programa diferents activitats com a alternativa a la suspensió de les festes del Crist de la Jonquera

Xilxes programa diferents activitats com a alternativa a la suspensió de les festes del Crist de la Jonquera - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha recordat que queden prohibides les reunions multitudinàries i botellons en la via pública i que els casals han de romandre tancats

L'Ajuntament de Xilxes ha programat diferents activitats durant la setmana en la qual se celebrarien les festes del Santíssim Crist de la Jonquera, les quals han sigut suspeses per la situació excepcional del Covid-19.

Els veïns i veïnes podran assistir a concerts, espectacles d'humor, actes religiosos i un castell de focs artificials des del 18 al 21 de setembre, una selecció de propostes que compliran les mesures de seguretat pertinents i que busquen oferir una alternativa viable a la setmana festiva.

Donada la tradició d'obertura de casals durant les festes patronals, el consistori ha recordat que aquestos romandran tancats en compliment de les mesures de prevenció establides per les autoritats sanitàries. Així mateix, queda prohibida la celebració de reunions multitudinàries en les vies i espais públics, igual que els botellons als carrers i places.

En aquest sentit, l'equip de govern ha apel·lat a la “responsabilitat i col·laboració de la ciutadania”. Així mateix, les forces i cossos de seguretat vetlaran pel compliment de la normativa vigent, les infraccions greus de la qual recollides per decret oscil·len entre els 601 i els 60.000 euros de sanció.

Concretament, la programació organitzada començarà divendres que ve a les 20.30 hores amb el concert del grup “The Amex” en la Plaça Joan Pau II. Per a la nit del dissabte els veïns i veïnes podran gaudir de l'espectacle d'humor “Nit a la Fresca” amb Jaimito Borromeo, del mentalista Toni Bright i d'una actuació musical tribut a Sabina. Finalment, en la jornada del patró se celebrarà la missa, un concert de la Unió Musical Santa Cecilia i un castell de focs artificials, mentre que els actes acabaran el dilluns 21 de setembre amb la missa d'ànimes.

Pujar